Чим полити клематиси навесні, щоб забезпечити їм рясне цвітіння

0
Чим полити клематиси навесні, щоб забезпечити їм рясне цвітіння
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Будь-яка людина, яка посадила на своїй заміській ділянці клематиси, розраховує на рясне цвітіння цієї рослини.

Однак іноді представник сімейства Лютикові погано цвіте, розчаровуючи цим садівника.

Причиною такої невдачі може стати неправильний догляд за рослиною.

Не виключено, що господар саду не захистив клематиси від шкідників, недуг чи несприятливих погодних умов.

А можливо, що садовод не забезпечив надходження достатньої кількості поживних речовин.

Щоб знизити ризик такого розвитку ситуації, варто подумати про використання одного цікавого засобу.

Чим полити рослину?

Досвідчені садоводи з’ясували, що у весняний період для активного формування молодих пагонів, закладання квітконосів і яскравого забарвлення квіток клематису потрібен азот.

Як підживлення можна використовувати пташиний послід або перегній (1 л перегною на 10 л води, курячий послід 1:15). Не використовуйте як добрива свіжий гній!
Після внесення органічних добрив підгодуйте клематис мінеральними: аміачна селітра, нітроамофоска або карбамід (сечовина) розводять у пропорції 15 г на відро води.

Ознаки нестачі азоту: зменшення пагонів клематису, пожовтіння листя з червоним відтінком, дрібні квітки з поганим забарвленням.

У квітні, крім кореневої підгодівлі, проведіть обприскування лози розчином із 3 г карбаміду та 1 л води. Бажано проводити цю процедуру у вечірній час або у похмуру погоду по вологій землі.

Хороший результат дає обприскування клематису навесні стимуляторами росту Епін або Циркон. Вони сприяють зростанню бічних пагонів, підвищують стійкість до несприятливих умов середовища.

У травні, щоб запобігти закисленню ґрунту, полийте клематиси вапняним молоком, розвівши 150 г гашеного вапна або крейди в 10 л води.

У період бутонізації рослині потрібні фосфор та калій. Рекомендуємо використовувати навесні для добрива нітрат калію (калієва селітра) – 20 – 30 г на десять літрів води.

З появою перших квіток підживлення клематису припиняють. Якщо підгодовувати рослину в цей період, можна прискорити та скоротити цвітіння.

попередня статтяЯк зробити омолоджуючий манікюр: 3 головні правила нейл-дизайну для жінок 40+
наступна статтяЯк приготувати швидкий сніданок — пиріг з сосисками
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я