Де на дачі висадити яблуню — обираємо правильне місце

0
Яблуня
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

На початку осені постає питання висаджування дерев на ділянці. Яблука і груші у фаворитах, бо без них важко уявити сад. Щоб все було правильно, треба дотримуватись трьох важливих правил. Вони стосуються вибору місця для майбутніх дерев.

Достатній простір

Яблуні потрібно мати достатньо місця. Беріть до уваги, що для молодого та дорослого дерева треба відразу планувати ділянку. Через 10 років ви навряд чи будете займатись пересаджуванням, тому одразу обирайте вільне за площею місце.

Протяги

Це актуальне питання не лише зимою, коли холодні вітри. В спеку також є небезпека. При високій температурі повітря з листя випаровується в чотири рази більше вологи. Це є причиною, чому молодим деревам важко вижити в умовах, де сильно дме вітер.

Що росте поруч

Звертайте увагу, що росте поруч з тою ділянкою, яку ви обрали для яблуні. Є певні небажані сусіди. Наприклад, не вирощуйте поруч з яблунями малинові кущі. Останні виснажують ґрунт, тож яблуня буде мати голодування.Серед небажаних сусідів також є картопля, капуста та морква. Зелень також не вся підходить. Не висаджуйте поруч м’яту, шавлію та петрушку.

попередня статтяПіца на сковороді з лаваша — швидко та поживно
наступна статтяЯк приготувати чіпси з буряка
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я