Найкращі способи очищення срібла до блиску

0
Найкращі способи очищення срібла прикраси та столові прилади блищатимуть
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Менш дорогий та цінний, ніж золото, але улюблений багатьма метал – срібло. Срібні прикраси, певно, є в кожному домі. А якщо у вас є й столові срібні прибори, то ви власник справжнього скарбу. Адже вироби зі срібла дуже ефектні та гарні.

Подробиці

Не секрет, що за срібними прикрасами потрібен догляд. Їх періодично потрібно чистити. Також очищати від бруду та потемніння періодично варто й столові прибори.

Є кілька перевірених способів очищення срібла.

Перш ніж почати саму процедуру очищення, варто підготувати ваші прибори: відмити їх від жирного нальоту в мильній воді, або примінити гель для миття посуду.

Далі потрібно проводити безпосередньо очищення.

Перший спосіб

Хоч зубний порошок уже не такий популярний, як кілька десятків років тому, придбати його вільно можна в інтернет магазинах та аптеках. З його допомогою ви можете легко почистити ваше столове срібло.

Посипте ваші срібні речі зубним порошком, а потім гарно протріть з допомогою ворсистого рушника.

Ваша прикраса добре відчиститься.

Другий спосіб

На допомогу прийде універсальна сода. Додайте в миску з невеликою кількістю води соду. Потрібно, щоб засіб набув костинтенції пасти. Нанесіть її на срібні вироби, залиште на 15 хвилин. Потім промийте прикраси та столове срібло в теплій воді. Після такого чищення срібні вироби знову заблищать, як нові.

Третій спосіб

Вода, в якій варились яйця – теж відмінний засіб для чищення срібних виробів. Складіть ваші срібні столові вироби в охолоджений відвар. Залиште їх на півгодини. Потім витягніть та промийте під проточною водою.

попередня статтяЯк повернути білизну шкарпеткам: розчин із продуктів, що є під рукою
наступна статтяЯк приготувати «повітряні» та м’які оладки
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я