Експерти розповіли, чому потрібно пити зелений чай

0
Експерти розповіли, чому потрібно пити зелений чай
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Цей напій прийшов до нас із Стародавнього Китаю, де був виявлений кілька століть тому. Він досі не втрачає своєї актуальності: використовується в лікувальних та косметичних цілях, у деяких країнах додається в їжу та, звичайно, піднімає настрій тисячам людей по всьому світу завдяки тонкому аромату та смаку. З чим пов’язана така висока поширеність зеленого чаю? Сьогодні експерти з видання Baazar відповіли на це питання, поділившись із вами корисними властивостями цілющого еліксиру для організму.

Для розуму

Зелений чай – відмінне джерело кофеїну, що має м’який ефект на серцево-судинну систему і, як наслідок, не викликає ні тахікардії, ні тремор кінцівок (чим не може похвалитися кава). Він також багатий на амінокислоту L-теанін, що відповідає за розслабленість, відчуття щастя і зниження тривоги. А найголовніше – запобігає хворобам Альцгеймера та Паркінсона.

Для тіла

По-перше, зелений напій прискорює метаболізм, спалювання жирів та вироблення енергії. А по-друге, високий рівень поліфенолів у слабоферментованому чаї має протизапальний ефект, уповільнює старіння, зміцнює імунітет, а також попереджає онкологічні захворювання.

Для краси

1-2 кухля зеленого чаю в день здатні прискорити водообмін в організмі, що позитивно позначиться на вашій шкірі: вона стане зволоженою, гладкою, а висипи пройдуть. Не варто забувати про вітаміни В і Е у складі напою, що прискорюють вироблення колагену, зменшують зморшки, а також уповільнюють ознаки старіння.

попередня стаття4 головні “золоті” правила антивікового макіяжу
наступна статтяЧим замінити сіль: нові варіанти замість звичної приправи
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я