Чи треба обробляти насіння моркви перед висіванням в ґрунт

0
Морква
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Це питання актуальне для всіх. Обробляти насіння чи ні, замочувати чи немає потреби, проросте чи буде пусто — кожен сезон починається з однакових думок. До речі, для насіння моркви вважається, що 50-70% схожості — гарний показник. І він притаманний для матеріалу, якому не більше 2-3 років. Бо для насіння 3-4 років показник і буде на нижньому кордоні показника.

Чому насіння може не проростати

Якщо говорити про старе насіння, то воно дійсно має мізерно низькі шанси на проростання. За кілька років з нього вивітрюються ефірні олії, які йому потрібні для проростання. Коли їх недостатньо, насіння просто немає потрібної сили для розвитку паростків. До речі, порівняно з іншими культурами морква має найнижчі показники схожості.

Коли треба обробляти насіння моркви

У продажу можна побачити кілька різновидів насіння. Мова зараз йде не про сорт культури. Насіння продають у вигляді драже, гранул та з глазурованим покриттям. Зверніть увагу, що саме такому посівному матеріалу жодна додаткова обробка не потрібна. Воно вже оброблене всім необхідним. Таке насіння закладають в ґрунт сухим.

Якщо ви використовуєте спеціальні смужки з насінням, їх також не треба замочувати або додатково обробляти. Ще одне важливе зауваження стосується пророщування. Будь-яке висаджують одразу в ґрунт. Моркву не пророщують та не розводять на розсаду. Отже, обробляти та замочувати треба лише те насіння, яке промисловим чином не було жодним чином підготовлене.

попередня статтяКорейський напій «Дальгона-кава» — кава з молоком, яка вас вразить
наступна статтяКапуста для голубців буде готова за три хвилини, якщо знати лайфхак
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я