Розсада чи відкритий ґрунт — як краще висадити айстри

0
Айстра
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Айстри люблять багато світла, вологи та непогано переносять холодні температури. Вони навіть витримують заморозки до -3 градусів. Вирощують ці гарні різнокольорові квіти двома способами — розсадою або висівають у відкритий ґрунт. І от в цьому і виникає питання, а що краще для айстр.

Вибір способу вирощування

Кожен з методів вирощування має свої недоліки та переваги. Якщо дивитись з погляду економічного використання насіння, тоді розсада буде кращим вибором. Ви чітко знаєте, скільки ви посіяли та в якій кількості очікувати заповнення майбутньої клумби. Цей метод підійде і тоді, коли є ціль виростити сорти пізнього цвітіння, а потім також зібрати з таких айстр насіння.

Айстри можна сіяти одразу в ґрунт. І в цього методу є суттєва перевага для рослини. Почнемо з того, що з ним менше мороки. Квіти без розсади краще адаптовані до зовнішніх умов. Вони набагато краще переносять вплив опадів та перепадів температур, що робить їх життєздатнішими за розсадні айстри. Важливим фактором є і підвищена стійкість до хвороб.

Коли садити айстри в ґрунт

Висаджують квіти рано — в другій половині березня або на початку квітня. Ранні сорти порадують квітами через 3 місяці. Якщо висаджувати пізні сорти, то на них доведеться чекати не менше 120 днів.

Айстри сіють на глибину 2-3 см. Основний догляд полягає у рихленні ґрунту, видаленні бур’янів, регулярному поливі та проріджуванні. Айстри люблять мати власний простір, тож між рослинами варто робити відстань не менше 20 см. Поливати квіти треба тільки тоді, коли земля стала сухою. Підживлюють комплексними добривами один раз на 3 тижні.

Айстри роблять клумби яскравими. Вони чудово прикрашають дачні ділянки. Але пам’ятайте важливий пункт вибору локації. Айстри не рекомендується висаджувати після гладіолусів. Вони можуть стати причиною хвороб та загибелі квітів. Отже, висівайте рано, доглядайте та правильно вибирайте місце висаджування. І у вас неодмінно буде гарна айстрова клумба

попередня статтяСолоне сирне печиво всього з 3 інгредієнтів
наступна статтяЯк легко відрізнити натуральний мед від аналога з цукру
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я