Як вживати яблучний оцет

0
Як вживати яблучний оцет
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ви напевно не раз чули про чудодійні властивості яблучного оцту. Цей натуральний продукт увібрав у себе все найкраще від вихідної сировини – яблук. У яблучному оцті міститься безліч ферментів та вітамінів, серед яких натрій, кальцій, залізо. Розбираємось, якого ефекту очікувати від регулярного використання цього засобу.

Самопочуття

Яблучний оцет розщеплює білки з їхньої складові — амінокислоти. Потрапляючи в організм, амінокислоти допомагають керувати гормонами стресу. У процесі розщеплення білка виробляється триптофан, який вивільняє головне джерело нашої енергії та радості – серотонін. Цей «гормон щастя» допомагає розслабитися та покращує настрій. Якщо регулярно підтримувати природне вироблення серотоніну в організмі, ми зможемо краще справлятися з тривогою, депресією та хронічним стресом.

Тіло

Оцет має цілу низку корисних властивостей, які благотворно впливають на наш організм та тіло. Він покращує травлення, нормалізує роботу кишечника та прискорює метаболізм, що допомагає швидко скинути вагу. Якщо розбавити його у воді та приймати до їжі, оцет допоможе запобігти печії та вирівняти pH-рівень в організмі – особливо це важливо для тих, хто зловживає кавою та алкоголем та їсть багато солодкого. Багато досліджень доводять, що рак не може розвиватися в лужному середовищі, а регулярне застосування яблучного оцту нормалізує кислотно-лужний баланс.

Краса

Розбавленим з водою оцтом (у концентрації не більше 2,5%) у пропорціях 1:1 можна протирати обличчя: він висвітлює постакне та дезінфікує запалення, а також покращує еластичність, підтягує шкіру та бореться з мімічними зморшками та ознаками старіння. Крім цього, яблучний оцет допомагає нейтралізувати неприємні запахи і діє як натуральний дезодорант – коли він висихає, його запах зникає. Властивість балансувати pH-рівень відбивається і на нашій шкірі та волоссі: оцет робить пасма здоровими та блискучими, очищає шкіру голови та усуває лупу. Додайте трохи оцту у воду, нанесіть настій на вологе волосся та помасажуйте голову, дозволяючи рідині стекти по пасмах. Потримайте кілька хвилин і змийте холодною водою.

попередня статтяЧим замінити сіль: нові варіанти замість звичної приправи
наступна статтяЯк оливкова олія сприяє схудненню
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я