...
ГоловнаЛайфстайл7 умов, щоб виростити величезні качани капусти

7 умов, щоб виростити величезні качани капусти

Підпишіться на нас:

Дачники по-різному ставляться до розмірів урожаю, і багато хто схильний вважати, що невеликі овочі не такі грубі. Щодо капусти, то великі качани залишають на засолювання, закваску або інші заготовки. Обробляти такий великий овоч на голубці не кожному зручно і кожному під силу. Проте виростити величезні качани не складе труднощів, якщо дотриматися 7 умов.

1. Насіння

На цьому не заощаджують та обирають насіння у перевірених постачальників. Чекати хороших сходів, а тим більше врожаю міцної та великої капусти від «середнячків» марно.

2. Умови

Важливо забезпечити майбутній розсаді комфортну температуру повітря. Вважається, що нормальними умовами є мінімум 18 градусів тепла.

3. Простір

Висаджуючи розсаду, подбайте про те, щоб у майбутньому кожному качану вистачало місця на грядці. Розрісшись у тісноті, вони конкуруватимуть один з одним.

4. Повітрообмін

Не забувайте розпушувати ґрунт, щоб не порушувався повітрообмін. Так улаштована коренева система капусти.

5. Грунт

Перевірте pH-баланс. Грунт повинен бути слабокислим. У кислому грунті і навіть капуста зможе споживати добрива, які ви старанно вносити на грядки.

6. Добрива

На етапі зростання акцент роблять на аміачній селітрі, а коли черга доходить до появи вилок, перемикаються на нітрофоску. В іншому випадку качани можуть вийти пухкими.

7. Нижнє листя

Цій частині рослини приділяється особлива увага. Потрібно стежити за їх станом та при необхідності видаляти. Робиться це у сонячну погоду, після чого золою припудрюються місця зрізів.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Стильні пуховики на осінь-зиму 2024/25: головні тренди

Осінь відчувається вже в кожному подуві вітру, тому саме час обговорити головні тренди верхнього одягу, які пропонують світові...

З чим носити легінси цієї осені: 10 ідей

Облягаючі штани та джинси завжди виступали головною темою для суперечок у фешн-індустрії. Хтось вважає, що вони псують пропорції...

6 стильних пар взуття без підборів, які популярні цієї осені

Звичайно, взуття на високих тонких підборах виглядає ефектно. Однак із настанням осені хочеться «спуститися на землю» і вдягнути...

7 найстильніших головних уборів цього сезону

Якщо ви хочете, щоб ваша голова була в теплі цієї осені і при цьому загальний образ був стильним,...