Які сидерати треба сіяти перед вирощуванням картоплі: дачні поради

0
Картопля
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Картопляні ділянки треба готувати ретельно. Якщо цього не робити маєте можливість отримати врожай дрібноти. І це в кращому випадку. Картопля досить сильно вбирає поживні речовини з ґрунту. Саме тому він має бути добре підживленим та насиченим. Тільки в цьому випадку ви будете мати щедрий врожай. Сидерати — ось ваш ключ до успіху.

Що треба знати

Сидерати здатні замінити гній, який часто вносять перед посадкою картоплі. В загальному треба знати, що цій культурі загрожують шкідники та хвороби. Результати впливу можна й не одразу помітити. Але в процесі зберігання врожаю можуть виникати складнощі, а також лишається безпосередньо зараженим сам ґрунт.

З цього погляду вибір сидератів дає змогу побороти ці проблеми без використання зайвої хімії. Також вони сприяють рихленню ґрунту, покращенню його структури, а це добре впливає на висаджену культуру.

Що вибрати з сидератів

Практика показує, що найкраще перед картоплею висаджувати бобові культури. Серед них: горох, боби, квасоля. До речі, гарний результат буде і при висіванні конюшини чи люпину, льону, фацелії.

Досвідчені городники кажуть, що найкращий результат показують міксовані сидерати. Монокультура має обмежений корисний вплив, а от суміші дають прогресивний формат підживлення та боротьби із шкідниками.

Серед міксованих сидератів спробуйте горох та ячмінь. Ще є варіант гірчиці з фацелією. Вони дійсно здатні замінити собою гній. Нехай врожай картоплі буде багатим. Якщо все зробити вчасно та правильно, результат буде відмінний.

попередня статтяРозмішати борошно без грудочок — кулінарне завдання із зірочкою
наступна статтяЯк приготувати десерт всього з 3 інгредієнтів
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я