Відмити мікрохвильову піч без дорогих засобів допоможе цей лайфхак

0
Навіщо робити отвір у центрі їжі перед розігріванням у мікрохвильовій печі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Чищення мікрохвильової печі – один з найнеприємніших заходів під час прибирання. Жир і залишки їжі під дією постійного нагріву та охолодження присихають до стінок «намертво».

Не щоразу під рукою є спеціальний засіб, та й не завжди покупні спреї та гелі справляються зі своїм завданням.

Подробиці

В розпорядженні кожної господині є ефективні засоби для чищення, здатні видалити жир і присохлі залишки їжі.

Спосіб 1. Оцет

Налийте оцет у миску з водою. Співвідношення, що рекомендується 1:1. Помістіть миску в мікрохвильову піч і увімкніть її на максимальну потужність приблизно на п’ять хвилин.

Залиште ємність із кислою водою всередині ще на 3 хвилини. Завдяки створюваному пару і кислоті оцту жир і забруднення видаляються моментально.

Вийміть миску, зніміть скляний поворотний стіл і вимийте окремо. Протріть стінки мікрохвильової печі спочатку вологою губкою, а потім сухою тканиною або паперовим рушником.

Якщо на стінках залишився засохлий бруд, зробіть пасту з харчової соди та оцту, нанесіть її на область забруднення, залиште на 5 хвилин, а потім потріть це місце губкою.

Спосіб 2. Лимон

Лимон має ті ж чистячі властивості, що і оцет. Але його запах набагато приємніший.

  1. Насамперед треба розм’якшити м’якоть лимона, щоб з нього легко виділявся сік. Покатайте фрукт по будь-якій поверхні, натискаючи на нього долонею, потім розріжте навпіл і видавіть сік.
  2. Перелийте сік у миску. Додайте півсклянки води. Увімкніть мікрохвильову піч на 5 хвилин на максимальну потужність.
  3. Після відключення залиште дверцята закритими ще на десять хвилин. Потім обережно заберіть гарячу миску з водою.
  4. Зніміть та вимийте тарілку. Губкою для посуду промийте внутрішню частину мікрохвильової печі. Сильно забруднені місця можна потерти кашкою із соди або половинкою лимона.

Спосіб 3. Харчова сода

Харчова сода – найкращий помічник на кухні. З її допомогою можна очистити практично все і, на відміну від лимонного соку або оцту, вона має лужну реакцію.

Тому підходить для використання там, де не застосовуються кислоти. Для чищення мікрохвильової печі це ідеальний варіант, так як сода відмінно справляється з жиром.

  1. Змішайте воду та харчову соду в такому співвідношенні, щоб вийшла паста. Нанесіть пасту на жорсткий бік губки для посуду та потріть стінки камери та дверцята зсередини.
  2. Для дуже стійких плям нанесіть пасту на забруднені ділянки, залиште на кілька хвилин або на ніч.

Перед тим як розпочати чищення, необхідно відключити прилад від електромережі. Скляну частину дверцят зверху можна очистити засобом для миття вікон.

попередня статтяЩо додати до чаю, щоб напій став «джерелом довголіття»
наступна статтяЯк перетворити морозиво на теплий та смачний напій
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я