Експерти розповіли, що буде, якщо пити дуже багато води

0
Експерти розповіли, що буде, якщо пити дуже багато води
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ми часто чуємо та читаємо про те, що важливо підтримувати водний баланс в організмі. Вода робить шкіру більш гладкою і допомагає запобігти старінню, прискорює процес травлення, допомагає тілу позбавлятися токсинів і налагоджує багато необхідних для здоров’я організму процесів. Щодня ми втрачаємо воду через дихання, потовиділення та інші життєві процеси. Щоб наше тіло могло нормально функціонувати, ми повинні поповнювати його запаси води, вживаючи напої та продукти, що містять воду. Але міра потрібна у всьому, тому навіть такий нешкідливий продукт, як чиста вода, може зашкодити організму, якщо пити її дуже багато.

Що буде, якщо пити дуже багато води

Споживання надто великої кількості води може спричинити зниження концентрації натрію в крові. Цей мінерал підтримує баланс між рідиною всередині та зовні клітин. Коли концентрація натрію падає нижче за норму, вода переміщається назовні і викликає набухання клітин. Це може спровокувати головний біль і нудоту, в окремих випадках призвести до набряку мозку та коми. Такий стан називається гіпергідратацією або водним отруєнням.

Проте боятися не варто. Щоб отримати водне отруєння, необхідно випити не менше 4 літрів рідини за короткий проміжок часу. Це набагато важче, ніж може здатися, тому що наш організм досить розумний, і почне виводити надлишки води навіть за невеликого надлишку.

Скільки води потрібно пити щодня

Національна академія наук, інженерії та медицини США визначила, що адекватне щоденне споживання рідини становить близько 3,7 літрів на день для чоловіків та 2,7 літрів – для жінок. Ці рекомендації стосуються води, інших напоїв та їжі. Близько 20% денної норми рідини зазвичай надходить із їжею, решта — з напоями.

Зрозуміти, що ви споживаєте достатню кількість води, можна за наступними факторами: ви рідко відчуваєте спрагу і ваша сеча безбарвна або світло-жовта. Щоб запобігти зневодненню та переконатися, що у вашому організмі є необхідна рідина, зробіть воду своїм улюбленим напоєм. Постарайтеся випивати склянку води перед кожним прийомом їжі та між ними, а також до, під час та після тренування.

попередня статтяЕксперти розповіли, в який час найкраще лягати спати
наступна статтяЕксперти назвали “фатальні наслідки” надмірного вживання цукру
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я