Троянди в плісняві: що робити, якщо після зимівлі кущі вразив грибок

0
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Скоро весна, в повітрі вже відчувається її скорий прихід – яскравіше світить сонце, веселіше співають пташки. Незабаром почнуть зникати з клумб різні укриття, в яких зимували квіти.

Що неприємного може статися з трояндами за зиму?

Якщо укриття було зроблено неправильно або з плівкового матеріалу, то все, що завгодно, аж до інфекційного опіку.

Що потрібно зробити, якщо, знявши укриття, ви виявили вкриті пліснявою стебла.

Не біда, якщо цвіль біла. Часто можна почути, що в такому разі потрібно розкрити квіти та залишити на сонці. За 20-30 хвилин вона зникне.

Але  троянди можуть вразити й більш небезпечні хвороби.

Борошниста роса

Якщо ваша троянда росте на ділянці з гарним дренажем та на освітленому сонцем місці, то ця хвороба їй не страшна. Якщо ж є ураження борошнистою росою, усі уражені пагони обрізають і спалюють.

Іржа

Зустрічається не так часто, але причини утворення, заходи профілактики, а також боротьба із захворюванням відбувається, як і у випадку з борошнистою росою.

Марсоніна

Вона ж чорна плямистість, знижує імунітет рослини, а причиною зараження може бути торішнє листя. З грибком борються, проводячи обробку фунгіцидом.

Стебловий рак

Це найнебезпечніше захворювання, проти якого лікування немає. На пагонах утворюються виразки, через які проникають бактерії. Стійких до цього захворювання сортів немає. Залишиться лише викорчувати кущ та спалити.

Запобігти розвитку захворювань можна лише грамотним доглядом. Споруджуючи укриття на зиму, слід відмовитися від плівкових матеріалів та використовувати агроволокно. Весною важливо провітрювати троянди аж до того моменту, коли погода дозволить повністю зняти утеплювач.

попередня статтяРецепт рубаних курячих котлет із сиром та помідорами
наступна статтяЯк приготувати корисний гоголь-моголь
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я