Як виростити з кісточки абрикосове дерево

0
Абрикосове дерево
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Садівничі експерименти — цікаве дозвілля. Звичайно, найпростіше придбати готовий саджанець бажаного дерева та висадити його на ділянці, але не всі шукають легкі та прості шляхи. Як засвідчують практичні спостереження, досить часто вони мають позитивний результат. І абрикосове дерево з кісточки так само має шанс на успіх. Розповідаємо вам схему дій для досягнення результату.

Як треба вирощувати дерево з кісточки

Роботи треба проводити навесні, але заздалегідь попіклуйтесь про наявність достатньої кількості абрикосових кісточок. Отже, дочекайтесь підвищення температури повітря і появи сонця. Справа в тому, що ґрунт має прогрітись мінімум до +10 градусів. Тоді оберіть місце та посадіть кісточку на глибину 3-4 сантиметри.

Попередня підготовка лунки виконується наступним чином. Землю треба перекопати та внести в ґрунт компост. Зробіть дренажний шар з битої цегли.

Дотримуйтесь режиму поливів. Підливайте воду тільки тоді, коли ґрунт висихає. На зиму паростки треба буде накривати, щоб вони не замерзли. Стабілізація їх витривалості до температурних перепадів буде розвиватись протягом перших 3-4 років.

Вирощений таким чином абрикос буде звичайно диким, тому його плоди будуть відносно якісні. Їх кісточки не можна буде використовувати для варення. Якщо ви захочете зробити дерево культурним, тоді треба буде робити щеплення з використанням сортових різновидів.

попередня статтяРисники замість сирників чи оладок — звична страва на новий лад
наступна статтяРиба та гречка — основа для смачного супу на обід
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я