Зміцнення ясен народними засобами

0
Зміцнення ясен народними засобами
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Коли ми говоримо про красиву посмішку, ми маємо на увазі не тільки рівні та білі зуби, але також і здорові ясна. Навіть якщо у вас ніколи не було різних захворювань ротової порожнини, то постійна гігієна та зміцнення ясен мають стати обов’язковою частиною вашої особистої гігієни.

Іноді захворювання ясен починаються практично безсимптомно і тому люди не приділяють належної уваги гігієні. Проте недостатній догляд за ротовою порожниною може призвести до серйозних проблем. Найпоширеніша причина появи різних захворювань – це зубний наліт. Він може викликати велику кількість інфекцій, призводити до різних захворювань, аж до повної втрати зуба. Зміцнення ясен та зубів у домашніх умовах допоможе вам уникнути таких неприємних наслідків. Зазвичай захворювання ясен починаються з наступних симптомів: почервоніння ясен, схильність до кровотечі, пухкість, запалення ясен. На щастя, у багатьох випадках можна легко уникнути розвитку серйозних захворювань. Ось найпростіші способи догляду за ротовою порожниною:

Зубна паста для зміцнення ясен та зубів

Не важливо зубну пасту якому смаку і кольору ви віддаєте перевагу. Основна вимога до зубної пасти – це вміст фтору, який зменшує створення зубного нальоту, не дозволяючи бактеріям осісти на поверхні ваших зубів. До того ж фтор активно бореться з бактеріями, які викликають карієс. Існує думка, що фтор шкідливий для нашого організму, тому деякі люди уникають зубних паст із вмістом цієї речовини. Однак приводу для побоювань немає, адже концентрація фтору в зубній пасті не така велика, щоб завдати шкоди. Однак, якщо у воді, яку ви використовуєте для пиття або приготування їжі, міститься велика кількість фтору, вибирайте зубну пасту з позначкою «без фтору». Надлишок фтору, вимиваючи кальцій, руйнує емаль. Поставте питання своєму стоматологу.

Зміцнення ясен та зубів за допомогою зубної нитки

Використання зубної нитки – це відмінний спосіб зберегти ваші ясна та зуби здоровими. Зубна нитка чудово прибирає наліт із важкодоступних місць, куди не може проникнути ваша зубна щітка. Почніть з того, що візьміть за правило використовувати зубну нитку хоча б один раз на день. Згодом ця проста процедура для зміцнення ясен увійде до вашої звички. Існує безліч різновидів зубних ниток з різними ароматами, так що підібрати відповідну саме вам не складе проблем.
засоби для зміцнення ясен: чим полоскати, вітаміни, зубна паста

Чим полоскати ясна для зміцнення

Відмінний засіб для підтримки гігієни ротової порожнини – це використання ополіскувачів. Важливо вибирати ополіскувач на трав’яній основі без вмісту спирту. Полоскати ясна слід двічі на день протягом однієї хвилини, після чищення зубів. Зміцнення ясен народними засобами часто також включає полоскання різними відварами. Ось найдієвіші трави для зміцнення ясен:

Кора дуба. Цей відвар вважається одним із найефективніших засобів у боротьбі за здорові ясна. Просто залийте 1 столову ложку трави склянкою гарячої води. Проваріть 5-7 хвилин і остудіть. Полоскати розчином двічі на день.
Масло чайного дерева. Зміцнення ясен народними засобами включає також полоскання ротової порожнини розчином з маслом чайного дерева. У 100 г теплої води додайте 5-10 крапель олії чайного дерева і прополощіть рот. Крім того, що цей рецепт має протизапальний ефект, він також відмінно освіжає дихання.
Череда. Добре полоскати ясна та настоянкою череди. Залийте 1 чайну ложку трави стаканом окропу. Дайте настоятися 30 хвилин, після чого можна полоскати ясна.
Календула. Говорячи про зміцнення ясен народними засобами, неможливо згадати і відвар календули. Цей народний засіб добре допомагає прибрати запалення ясен, припиняє кровоточивість. 1 столову ложку календули слід залити однією склянкою окропу та проварити протягом 10 хвилин. Цей відвар слід розвести з водою у пропорції 1:2 або 1:3.
Шавлія. Говорячи про трави для зміцнення ясен, обов’язково слід зазначити шавлію. 2 чайні ложки шавлії залити однією склянкою кип’яченої води, настояти на водяній бані протягом 15 хвилин. Такий відвар має протизапальну та протимікробну дію.
Ромашка. Зміцнення ясен також можна проводити розчином ромашки. Цей простий рецепт допомагає прибрати припухлість ясен, кровоточивість та почервоніння.
Евкаліптова олія. Боротися із запаленням ясен допомагає і евкаліптова олія. Приготуйте содовий розчин (1 чайна ложка соди на 1 склянку теплої води) і додайте в нього пару крапель евкаліптової олії.

Вітаміни для зміцнення ясен

Деякі вітаміни грають дуже важливу роль у здоров’ї ротової порожнини. Вони допомагають зміцнювати ясна і сприяють швидкому загоєнню слизової оболонки.

  1. Вітамін В. Цей вітамін необхідний для зміцнення ясен. Нестача цього вітаміну призводить до низки захворювання ротової порожнини. Міститься цей вітамін у м’ясі, рибі, грибах.
  2. Вітамін А. Заспокоює запалені ясна, зміцнюючи стінки кровоносних судин. Міститься цей вітамін у таких продуктах як яловичина, печінка, молоко, сир та яйця.
  3. Вітамін С. Завдяки своїм загоюючим здібностям, цей вітамін для зміцнення ясен допомагає запобігти розвитку інфекцій, знімає запалення слизових оболонок. Хороше джерело цього вітаміну – цитрусові, болгарський перць та ківі.
  4. Вітамін Д. Цей вітамін сприяє кращому засвоєнню кальцію організмом, що важливо для здорової усмішки.

Який би спосіб для зміцнення ясен ви не вибрали, пам’ятайте, що головне – це регулярність, з якою ви виконуєте процедури!

попередня стаття7 способів використання бананової шкірки
наступна статтяЯк пережити відмову від цукру: 19 порад, щоб подолати звичку
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я