7 способів використання бананової шкірки

0
Банан
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Банани – наші фаворити серед фруктів. Поживні та корисні, хороші як окремий перекус і у складі десертів, смузі та фруктових коктейлів.

А ви знали, що можна використовувати не тільки м’якоть? Для бананової шкірки теж знайдеться безліч застосувань. Про 7 способів читайте зараз!

  1. Лікування ударів і подряпин. Прискоріть процес загоєння, приклавши бананову шкірку до травмованої ділянки на тілі і протримайте її протягом півгодини або довше. Полісахариди, що входять до складу банана, допоможуть шкірі швидше відновитись. Плюс фрукт має протизапальні властивості.
  2. Очищення срібла. Бананова шкірка містить віск та натуральні олії, склад яких допоможе відполірувати срібло. Рецепт простий: вам знадобиться звичайна вода, бананова шкірка та м’яка тканина або серветка. Шкірку і воду розбийте в блендері до стану пасти, відповідно додайте рідину в залежності від кількості шкірки, краще робити це поступово. Серветкою з м’якого матеріалу нанесіть бананову пасту на срібні прикраси або посуд, потріть, а потім сполосніть у теплій воді.
  3. Добриво для квітів. Ваші квіти та рослини полюблять цей метод. Бананова шкірка містить корисні мінерали та вітаміни: сірка, магній, кальцій. Сміливо використовуйте шкірку для збагачення ґрунту, в якому вирощуєте свої квіти. Прикопайте шкірку навколо коріння, і вона служитиме для землі, як добриво.
  4. Зробити м’ясо ніжнішим. Плануєте ви просто посмажити курку або приготувати більш майстерне блюдо з інших видів пісного м’яса, пропонуємо скористатися бананової шкіркою, щоб зробити його м’яким та ніжним. При готуванні шматка м’яса покладіть поверх нього шкірку – вона віддасть свої натуральні олії і вбереже м’ясо від пересушування, зробивши його соковитим і сманим.
  5. Крем для взуття. У банановій шкірці крім масел міститься натуральний віск. Все що вам потрібно, щоб взуття знову заблищало, це протерти поверхню взуття внутрішньою стороною шкірки і потім протерти м’якою тканиною.
  6. Проти геморою. Геморой, як і будь-яке інше захворювання, потребує звернення до фахівця насамперед. Після консультації з лікарем можна випробувати цей простий і насправді безпечний засіб. Вам знадобиться 2 столові ложки гамамелісу та 2 бананові шкірки, розбиті в блендері до стану пасти. Просочіть в ній чисту тонку тканину та застосуйте до області ураження приблизно на 30 хвилин.
  7. Видалення чорнила зі шкіри. Натуральні масла допоможуть краще очистити шкіру рук від чорнильних плям, що потрапили на неї. Ретельно протріть руки внутрішнім боком бананової шкірки – пігменти чорнила увійдуть в контакт з маслами і впоратися з неприємністю буде простіше. Не забудьте після цього вимити руки теплою водою.
попередня статтяДомашній детокс організму: основні правила
наступна статтяЗміцнення ясен народними засобами
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я