4 головні “золоті” правила антивікового макіяжу

0
4 головні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Як доглядові ритуали, так і ваші звички в макіяжі повинні бути поставлені у чітку відповідність з віком та актуальними потребами шкіри. У центрі нашої уваги – макіяж для вікової шкіри та головні принципи його створення.

Віковий макіяж вимагає використання особливих прийомів, знання яких здатне забезпечити здоров’я шкіри та природній макіяж. Про головні «золоті» правила вікового макіяжу, що освіжить зовнішність, підкреслить вашу родзинку та приховає недоліки, нам розповіла блогер, професійний візажист, засновниця online-школи Make Up for myself Ірина Голубєва.

Правильний догляд за шкірою – запорука ідеального макіяжу. Перед нанесенням будь-яких декоративних продуктів ретельно підготуйте шкіру: очистіть, відлущить ороговілу шкіру і зволожите її. Особливу перевагу варто віддати гелю або пінці для вмивання, які дбайливо очистять обличчя та зволожать шкіру. Після використання засобу нанесіть відповідний зволожуючий крем та дайте шкірі відпочити протягом 10 хвилин. Тепер можна розпочинати створення макіяжу.

Обов’язково використовуйте базу під макіяж

Щоб досягти згладженого рельєфу без яскраво виражених вікових змін шкіри, вам знадобиться стійка та щільна основа під макіяж. База вирівняє шкіру і дозволить нанести тональну основу гладкіше.

Для того, щоб не перевантажити шкіру та досягти максимальної природності в макіяжі, рідкі основи необхідно наносити тонким шаром. Попередньо нанесіть необхідну кількість тонального засобу на кисть, а потім розподіліть його по обличчю.

Намагайтеся наносити основу рівномірно, уникаючи появи плям на обличчі. Щодо вікового макіяжу особливо рекомендується використовувати легші, не матові тональні основи.

Правило №2: Контуринг, який не підкреслює недоліки

Для ідеального контурингу особи вам знадобляться:

  • Пудра
  • Сухий скульптор (холодного сірого відтінку)
  • Бронзер (легкий і зі світловідбиваючими частинками)

Щоб контуринг візуально не «приклеювався» до шкіри обличчя, необхідно спочатку припудрити її. Наберіть трохи пудри на пухнастий пензлик і пройдіться по обличчю, м’яко відтушовуючи шию та зону декольте.

Далі наберіть трохи сухого скульптора холодного сірого відтінку і нанесіть на вилиці, вздовж лінії росту волосся, вздовж кутів щелепи, а також не забудьте нанести трохи скульптора від верхньої повіки до скроні і добре розтушувати його.

Після нанесення скульптора, візьміть легкий бронзер зі світловідбиваючими частинками і нанесіть його одним рухом (попередньо струсивши надлишки з пензля) у формі цифри 3 – від лоба до вилиці. Всі продукти продублюйте на шию, щоб не було різниці між природним та штучним тонами.

На фінальному етапі нанесіть рум’яна персикового або рожевого відтінків на яблучка щік. Намагайтеся уникати яскравих червоних чи рожевих відтінків рум’ян. Вони тільки підкреслять вік і, можливо, навіть додадуть вам кілька років.

Правило №3: Доречний макіяж

Намагайтеся уникати яскравих відтінків у макіяжі очей і віддавати перевагу акценту на губах, який дозволить відвернути увагу від можливих зморшок і нерівностей.

У плані палітри кольорів радимо використовувати більш спокійну гаму: охрові, коричневі, бордові, зелені відтінки. Також не варто покладатися на матові або надто блискучі тіні. Підбирайте м’які, сатинові тони, що приємно освіжать погляд.

З віком зовнішні куточки очей втрачають свою форму, і щоб освіжити погляд, багато хто вдається до ін’єкцій, ниток і підтяжок. Але ви можете сильно скоригувати погляд і за допомогою грамотного макіяжу.

Візьміть маленьку кісточку-бочечку і нанесіть більш темні відтінки коричневого на зовнішні куточки очей, а потім добре розтушуйте тіні підтягуючими рухами до скроні. Також не забудьте пофарбувати простір між віями. Так ви легко досягнете ефекту розкритиго погляду і додасте йому свіжість.

Правило №4: Зволоження губ та потрібні відтінки помади

Перед нанесенням будь-якої помади та олівця варто як слід обробити губи блиском, гігієнічною помадою або бальзамом, адже молоді губи – це насамперед зволожені губи. У плані відтінків блисків і губних помад віддавайте перевагу теплим, ніжним варіантам: чудово підійдуть ніжно-рожеві, нюдові, персикові, а для особливого випадку можна використовувати помаду насиченого червоного відтінку.

У віковому макіяжі краще уникати темних або яскравих тонів помади, а також рідких матових помад. Намагайтеся підбирати помаду та олівець у натуральних відтінках, що добре поєднуються один з одним.

попередня статтяЧому кава з лимоном – найкращий спосіб почати ранок
наступна статтяЕксперти розповіли, чому потрібно пити зелений чай
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я