...
ГоловнаЛайфстайлЯк вигнати ведмедку з дачної ділянки, щоб вона не поверталася

Як вигнати ведмедку з дачної ділянки, щоб вона не поверталася

Підпишіться на нас:

Гіршого та більшого шкідника на городі ще треба пошукати. Ведмедка все нищить на своєму шляху: овочі, фрукти, молоді та старі насадження. Уявити тільки, що вона вміє плавати, літати, повзати, рити. Просто універсальний шкідник.

Як з нею боротись

Ведмедка легко повертається чи вперше приходить в гості до вас на город, якщо є добриво у вигляді гною, багато компосту, часто та рясно вологі грядки. Це все вона дуже любить. Тож контролюйте використання цих добрив, щоб не наражати на небезпеку ваші угіддя.

Спробуйте відлякати ведмедку одним простим способом. Для цього по всьому периметру ділянки треба розставити гілки вільхи або черемхи. Їх треба заглибити в ґрунт на 30 см.

Ведмедка не любить чорнобривці, календулу та хризантеми. «Подаруйте» їй щастя зустрітись з цими квітами. Метод корисний і при боротьби з іншими шкідниками, тому багато таких квітів не буває.

Якщо народні способи не допомагають побороти ведмедку, варто переходити на дієвіші хімічні способи боротьби. Для цього є ряд препаратів. Подивіться у продажі на наступні:

  • «Антимедведка»;
  • «Фенаксин»;
  • «Рембек»;
  • «Медвецид».

З народних способів можна ще спробувати мильний розчин. Для його використання треба знайти нору. Туди заливають мильний розчин, який готують наступним чином: на 10 л води розчиняють 100 г дігтярного мила.

З ведмедкою боротись вкрай важко. З цього погляду варто застосовувати комплексні міри. Це точно має допомогти побороти шкідника.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...