7 напоїв, які допоможуть від здуття живота і покращать роботу ШКТ

0
7 напоїв, які допоможуть від здуття живота і покращать роботу ШКТ
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

1. Вода з лимоном

Кислота лимона стимулює вироблення соляної кислоти, яка й відповідає за розщеплення їжі та зменшення газів (але не зловживайте – однієї склянки цілком буде достатньо).

2. Будь-який напій з кайенським перцем

Кайєнський перець стимулює травлення, полегшує газоутворення, а також нормалізує тиск та знижує спазми. Тому всім любителям гостренького радимо додати чайну ложку приправи в будь-який напій (можна у воду) і ваш стан покращиться.

3. Кокосова вода

У кокосовій воді міститься багато калію, який виводить надлишки натрію з організму, а тим самим усуває метеоризм і здуття живота.

4. Будь-який напій з куркумою

Куркума (як і  кайенский перець) має детоксичну функцію. Радимо додати чайну ложку прянощів у формі порошку або рідини у воду, чай, сік або будь-який інший напій для зниження тяжкості в животі.

5. Вода, чай чи сік із імбиром

Імбир завдяки своїм антибактеріальним властивостям і травним ферментам у складі здатний зняти запалення в кишечнику, а також усунути здуття.

6. Чай із м’ятою

Такий напій не тільки полегшить біль при метеоризмі, а й усуне стрес, який може спричинити збій процесів травної системи. Пам’ятайте, що чай з м’ятою краще пити до їжі або через годину-дві після.

7. Смузі зі спаржею та шпинатом

Спаржа завдяки великій кількості пробіотиків у складі добре справляється зі здуттям живота, а також нормалізує всі травні процеси в організмі. Шпинат є відмінним джерелом клітковини, завдяки чому він за лічені хвилини здатний усунути газоутворення.

попередня стаття5 дієвих способів позбутися сонливості після прийому їжі
наступна статтяДомашній детокс організму: основні правила
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я