5 дієвих способів позбутися сонливості після прийому їжі

0
5 дієвих способів позбутися сонливості після прийому їжі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Харчова “кома” знайома багатьом із нас. Це почуття втоми та сонливості після щільного прийому їжі. Їжа дає нам енергію і але наш організм потребує її також, щоб перетравити з’їдене. Тому він надсилає нам сигнали для відпочинку. Все, чого хочеться після гарного прийому їжі — це прилягти і подрімати. І хоча післяобідній сон дуже навіть корисний, але бажання спати, що раптово виникло на робочоу місці  може стати вагомою проблемою, що заважає нашій продуктивності. Щоб з нею впоратися, радимо дотримуватись кількох простих правил.

Пийте воду перед їжею

Вода – життєво важлива для людського тіла, і в тому числі  багато в чому сприяє гарному травленню. Випийте велику склянку води за 20-30 хвилин до обіду, щоб допомогти організму впоратися з їжею.

Їжте меншими порціями

Помірність у їжі має велике значення. Спробуйте зменшити обідні порції або розділити їх. Наприклад, спочатку з’їжте половину вашого звичайного обіду, а потім, через 2-3 години, давши їжі перетравитись, приймайтеся за другу. Таким чином ви підвищите рівень вашої енергії та продуктивності.

Виконуйте нескладні фізичні вправи

Фізичне навантаження сприяє більш активному збагаченню тіла киснем, що допомагає збадьоритися. Якщо можливості зайнятися спортом немає, сходіть на невелику прогулянку або скористайтеся сходами замість ліфта.

Випийте каву

Міцна кава здатна допомогти швидко впоратися з харчовою “комою”. Це відмінний стимулятор, що підвищує увагу та настрій, а також добрий варіант для тих, хто дуже обмежений у часі. Але краще пити каву через пів години або годину після їжі.

Їжте сушені фініки

Сушені фініки можуть стати як ідеальним десертом після основного прийому їжі, так і окремим перекушуванням. Вони багаті мінералами та калієм, які здатні підвищити рівень енергії.

попередня статтяЩо варто змінити у харчуванні після 30 років
наступна стаття7 напоїв, які допоможуть від здуття живота і покращать роботу ШКТ
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я