Що варто змінити у харчуванні після 30 років

0
Що варто змінити у харчуванні після 30 років
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вік – гарне нагадування про те, що потрібно приділяти більше уваги турботі про свій організм. Після 30 років фізичний розвиток людського тіла повністю зупиняється. І хоча сьогодні цей вік прийнято вважати досить молодим, але все ж таки старіння неминуче. Тому про своє здоров’я варто всерйоз подумати вже зараз.

На жаль, люди не в змозі контролювати процес старіння, але ми можемо змінити свій спосіб життя в позитивний бік, наприклад, покращивши сон, знизивши рівень стресу та змінивши своє харчування. Перелічені чинники відіграють значну роль у запобіганні хронічним захворюванням і навіть збільшенню тривалості життя.

Щоб тіло продовжувало бути здоровим, треба харчуватися правильними продуктами. Ми вибрали найефективніші та найкорисніші харчові звички, які можна сформувати вже сьогодні, і ті, від яких настав час відмовитися.

Їжте більше клітковини

Вживання великої кількості клітковини знижує ризик серцево-судинних захворювань, інсульту та колоректального раку. Спробуйте їсти хоча б 8-10 г цього корисного вуглеводу за один прийом їжі. Наприклад, в одній мисці вівсянки в середньому міститься близько 4 г клітковини. Потрібно лише додати до неї фрукти, наприклад: яблука, банани, ківі або груші.

Включіть до раціону жири омега-3

Вони покращують настрій, когнітивні функції, а також позитивно впливають на мозок та уповільнюють темпи старіння. Шукати омега-3 варто в лососі, волоських горіхах, насінні льону та чіа.

Припиніть сидіти на будь-яких дієтах

Після 30 років ріст припиняється, а швидкість метаболізму різко падає, що призводить до збільшення жирової тканини. У цьому випадку виходом може стати лише привальне харчування та заняття спортом. А дієти здатні привести лише до швидкої втрати ваги з подальшим ще більшим набором.

Скоротіть вживання алкоголю

Алкоголь — це джерело «порожніх» калорій, які не містять поживних речовин, часте вживання якого може збільшити ризик онкології, серцевих захворювань, і навіть захворювань печінки.

Починайте день зі сніданку

Багато звикли пропускати повноцінний ранковий прийом їжі, обмежуючись однією кавою. Найчастіше це призводить до сильного потягу до солодкого та переїдання наприкінці дня. Візьміть за звичку починати день із повноцінного сніданку, насиченого білком, клітковиною та корисними жирами. Такий прийом їжі дасть вам необхідну енергію протягом дня, а також сприятиме підтримці стабільного рівня цукру в крові.

попередня статтяЧим корисний білий чай і чому його треба пити щодня
наступна стаття5 дієвих способів позбутися сонливості після прийому їжі
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я