Чому кава з лимоном – найкращий спосіб почати ранок

0
Чому кава з лимоном – найкращий спосіб почати ранок
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Варіантів того, як і з чим пити каву, безліч – з молоком, з імбиром і навіть з вершковим маслом. Ще один незвичайний інгредієнт для напою, що бадьорить, – лимон. Можна нарізати в чашку пару часточок цитрусу, а можна додати свіжий сік. Такий коктейль хоч і має специфічний смак, але давно обзавівся цілою армією шанувальників. Крім того, кава з лимоном – неймовірно корисне поєднання, яке благотворно впливає на багато процесів в організмі: від роботи серця до стану шкіри.

Поєднання кави та лимона забезпечує організм подвійною порцією антиоксидантів. Флавоноїди, що містяться в каві, у поєднанні з вітаміном С із лимона допомагають боротися з вільними радикалами з подвійною силою. Антиоксиданти запобігають окисним процесам в організмі, які ведуть до ослаблення імунітету, провокують передчасне старіння і можуть викликати деякі хронічні захворювання. Чашка кави з лимоном вранці забезпечить надійний захист.

Надійно захищає імунітет

Користь лимона, зокрема вітаміну С, для імунітету — відомий факт. А ось про те, що кофеїн теж здатний зміцнити природний бар’єр організму, мало хто знає. Справа в тому, що кавові зерна (до розчинної кави це не відноситься) містять залізо, цинк та кілька вітамінів групи В. Ці активні речовини стимулюють вироблення імуноглобулінів та забезпечують організму захист від вірусів та патогенних організмів.

Тонізує та покращує когнітивну функцію

Кофеїн, впливаючи на аденозинові рецептори в головному мозку, добре позбавляє відчуття сонливості, підвищує працездатність та концентрацію, покращує пам’ять. Активні речовини у складі лимонного соку мають схожу дію. Звичайно, їх ефект дещо слабший за кавовий, але в парі вони зможуть зарядити вас енергією на весь день.

Може допомогти зменшити вагу

Відразу варто зробити застереження, що без правильного харчування та спорту, напій не працюватиме. Поєднання кофеїну та лимонного соку здатне підвищити фізичну витривалість (що допоможе вам ефективніше тренуватися) і дещо прискорить метаболізм.

Численні дослідження показали, що у людей, які поєднують дієту, спорт і каву з лимоном, зниження ваги відбувається швидше, проте третє без перших двох працювати не буде.

попередня статтяЧому кунжутне масло потрібно додати у догляд за шкірою та волоссям
наступна стаття4 головні “золоті” правила антивікового макіяжу
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я