Чому кунжутне масло потрібно додати у догляд за шкірою та волоссям

0
Чому кунжутне масло потрібно додати у догляд за шкірою та волоссям
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Завдяки своєму пряному смаку кунжутна олія стала одним з найпопулярніших масел для приготування страв. Але лікувальні властивості кунжутної олії дозволяють застосовувати її і з медичною метою. Вона є джерелом важливих поживних речовин, які позитивно впливають на здоров’я шкіри та волосся.

Радимо використовувати кунжутну олію без будь-яких додаткових інгредієнтів у складі. І хоча вона безпечне для більшості людей, протестуйте масло на запальні реакції. Нанесіть його на невелику ділянку шкіри. Якщо протягом доби ви відчуєте поколювання або свербіж, від використання краще відмовитись.

У чому користь для шкіри

Сприяє росту волосся

У кунжутному маслі містяться жири омега-3 та омега-6, які й допомагають активному росту волосся. А дефіцит цих речовин може призвести до їхньої втрати.

Допомагає позбутися лупи

Боротьбі з лупою сприяють антибактеріальні властивості олії. Крім того, кунжутна олія може зволожити шкіру голови, що допомагає в лікуванні сверблячки, викликаної лупою.

Ефективним способом стане використання масок, виготовлених на основі кунжутної олії. Також можна просто втирати його у шкіру голови перед сном.

Захищає від сонця

У кунжутній олії є велика кількість сезамолу. Цей антиоксидант нейтралізує негативний вплив ультрафіолетових променів. Олію також можна використовувати для лікування сонячних опіків.

Допомагає позбутися пошкоджень

Крім сезамолу, в маслі є антиоксидант сезамінол. Водночас ці речовини здатні зміцнювати клітини та захищати їх від пошкоджень, що виникають через нестабільні молекули. А мінерали (наприклад: цинк, мідь, кальцій та магній) можуть відновлювати рубцеву тканину та регенерувати нові клітини шкіри.

Чинить антибактеріальний ефект

Кунжутна олія містить природні антибактеріальні компоненти, які можуть впоратися зі шкідливими мікробами, зупинивши їх розвиток на шкірі. Тому масло – це хороший засіб для боротьби з прищами, чорними цятками та шкірними грибками.

Нанесіть масло на поверхню шкіри і злегка розітріть. Цей спосіб підійде як для тих, хто використовує масло для захисту від сонця та зволоження, так і для тих, хто використовує його від прищів та різних пошкоджень.

попередня статтяКартопля чи батат: що корисніше
наступна статтяЧому кава з лимоном – найкращий спосіб почати ранок
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я