Чому досвідчені городники завжди роблять сівозміну овочів

0
Чому досвідчені городники завжди роблять сівозміну овочів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Досвідчені городники щороку роблять сівозміну овочів. Не тому, що хочуть по-новому посадити городні культури, а тому що це на 80% впливає на рівень урожайності. Помилки під час “сусідів” та попередників можуть зіпсувати новий врожай.

Подробиці

Виснаження ґрунту відбувається через особливості живлення рослин. Кожен вид витягує з землі різні поживні речовини. Наприклад, злаки люблять азот, картопля вимагає калій, а помідори потребують фосфору. Якщо садити однакові або родинні рослини весь час на одному і тому ж місці, вони будуть витягувати до нуля ці елементи з землі.

Але якщо культури з різними потребами чергуватимуться, то вони будуть більш рівномірно брати потрібні їм речовини з ґрунту.

Багато овочевих культур чутливі до власних токсинів, тобто кореневих виділень, які з часом накопичуються в землі і починають шкодити власним господарям.

Ще одна причина, чому сівозміна корисна: хвороби і шкідники. Як правило, комахи селяться в землі біля своїх джерел їжі, там же вони також розмножуються і зимують. І вони розгубляться, якщо прибрати їх улюблені рослини.

попередня статтяЯк приготувати власноруч сир «Адигейський»
наступна статтяСирне печиво з горіховою начинкою, що тане в роті
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я