Як не можна поливати драцену: 5 основних помилок

0
Як не можна поливати драцену: 5 основних помилок
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Драцена – одна з найпопулярніших кімнатних рослин. Однак далеко не всі знають, як правильно доглядати її. У результаті багато хто стикається з тим, що драцена скидає листя, погано росте або зовсім гине.

Дуже часто все це пов’язано з помилками під час поливу. Драцена дуже чутлива до вологості ґрунту і дуже складно переносить неправильно підібраний режим поливу.

В сьогоднійшній статті розповімо про головні помилки під час поливу драцени, які можуть призвести до серйозних проблем: від скидання листя до загибелі рослини. Візьміть їх на замітку та намагайтеся не повторювати.

5 головних помилок при поливі драцени

1. Полив холодною водою. Драцена – це теплолюбна рослина, тому її потрібно максимально убезпечити від різких перепадів температури. Причому це правило працює як для температури повітря, так і для температури грунту.

Саме тому не можна поливати драцену холодною водою. Це дуже серйозний стрес для неї. Ідеально, щоб вода для поливу була кімнатною температурою. Тим більше, зробити це нескладно – достатньо налити воду в лійку і залишити її в кімнаті на кілька годин.

2. Дуже рясний полив. Драцена навіть у дорослому віці споживає порівняно небагато вологи. Тому якщо поливати її занадто рясно, волога не засвоюватиметься рослиною і швидко випаровуватиметься. Вона довго застоюватиметься біля коріння, провокуючи розвиток різних грибкових захворювань.

Крім того, саме застій вологи біля коріння часто призводить до загибелі драцени. У запущених ситуаціях у неї починають підгнивати коріння та стебло. А цей процес вже практично необоротний.

Поливайте драцену невеликими порціями. Розраховуйте обсяг поливу так, щоб волога випаровувалась протягом декількох днів. Максимум – за тиждень.

3. Занадто частий полив. Ця помилка знову ж таки пов’язана з тим, що драцена не переносить переливи. Її потрібно поливати не дуже часто, щоб не спровокувати застій вологи біля коріння. Адже навіть якщо поливати її невеликими обсягами, але при цьому досить часто (наприклад, з періодичністю в пару днів), то волога просто не встигне випаруватися.

Частота поливу залежатиме від різних факторів: віку рослини, температури та вологості ґрунту, обсягу горщика тощо. Але є одне універсальне правило, яке допоможе вам зорієнтуватись. Поливайте драцену тільки після того, як просохне верхній шар ґрунту. Це допоможе уникнути переливів.

4. Відсутність поливу по листі. На листі драцени з часом накопичується пил. І, звичайно, його потрібно позбуватися, щоб рослина нормально себе почувала. Але регулярно протирати їх досить проблематично. Особливо, якщо у вас росте драцена маргінату з безліччю довгих тонких листочків.

Набагато простіше періодично влаштовувати драцені невеликий душ і змивати з листя зайвий пил. Головне при цьому подбати про те, щоб у ґрунт не потрапило надто багато вологи. Наприклад, можна нахилити драцену та поливати її з душу під нахилом.

5. Полив перед пересадкою. Драцена дуже активно росте, тому іноді її доводиться пересаджувати. А це завжди потенційно стресовий для неї захід, тому що при пересадці під вагою ґрунту часто травмується коріння.

Щоб цього не сталося, можна добре підсушити ґрунт у драцени перед пересадкою (не поливати її кілька днів). Тоді ґрунт буде не таким важким, а значить і ризик травмування коріння буде в рази меншим.

попередня статтяЯк ефективно почистити праску: два способи для господинь
наступна статтяЯк правильно додавати борошно в підливу, щоб грудочки не зіпсували страву: поради кухарів
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я