Як зберегти сиве волосся здоровим і блискучим: 5 правил

Підпишись на нас:

Сивина давно перестала бути чимось, чого прийнято соромитися і треба приховувати. Тренд на природну сивину зміцнює свої позиції, і все більше жінок відмовляються від фарбування на користь благородного сріблястого відтінку. Тим не менш, щоб сиве волосся виглядало дійсно ефектно, за ним необхідно правильно доглядати. Варто мати на увазі, що коли волосся сивіє, змінюється не тільки його колір, а й структура, а значить і піклуватися про нього потрібно по-особливому. Ось п’ять корисних порад.

Використовуйте спеціальні шампунь та кондиціонер

Це той самий випадок, коли підпис «для сивого волосся» – це не просто маркетинг, а справжня необхідність. Як же сказано вище, структура волосся, втрачаючи пігмент мелатонін, сильно змінюється, воно стає більш жорстким і сухим. Тому для їх очищення необхідно використовувати спеціальні, м’які засоби, які не пересушать їх ще сильніше. Крім того, спеціалізована косметика для сивого волосся часто має легкий тонуючий ефект – це захистить їх від появи непривабливого жовтого відтінку.

Додати інтенсивний догляд

Якщо ви вирішили відрощувати сиве волосся, поживні маски повинні стати елементом вашого регулярного догляду. Використовувати їх необхідно два, а то й тричі на тиждень. Простим зволоженням тут не обійтися: вибирайте засоби з насиченою формулою для глибокого живлення та відновлення. Тільки вони зможуть впоратися з сухою структурою сивого волосся і надати їм блиск і пружність.

Не забувайте про шкіру голови

Згадайте, скільки різної доглядової косметики ви використовуєте для обличчя? Крім очищувальних засобів, в базовий догляд обов’язково входить тонер, пара сироваток і зволожуючий крем. Взаємодія зі шкірою голови, як правило, закінчується на шампуні. І дуже дарма, адже здоров’я та зовнішній вигляд волосся багато в чому залежить від її стану. Саме тому для сивого волосся ми настійно рекомендуємо спеціальні маски для шкіри голови (не плутайте їх з масками для волосся – якщо нанести таку на коріння, волосся лише набуде несвіжого вигляду). Вони глибоко зволожать шкіру голови та захистять від зайвої втрати вологи.

Менше гарячого укладання

І без того сухе і ламке сиве волосся постраждає ще сильніше, якщо ви занадто захоплюватиметеся гарячими укладками. Звичайно, якщо попереду у вас важлива подія, де хочеться виглядати ідеально, можна зробити виняток, проте на регулярній основі праскою та плойкою краще не користуватися.

Регулярно підстригайте кінчики

Сиве волосся швидше і сильніше січеться, а значить — швидко набуває недоглянутого вигляду. Щоб кінчики волосся завжди залишалися живими і виглядали привабливо, їх необхідно регулярно оновлювати. В середньому в салон краще навідуватися раз на 1,5-2 місяці, але все індивідуально.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Як приготувати десерт з хурмою без випікання: «родзинка» в одному інгредієнті

З хурмою можна приготувати дуже смачний та ніжний десерт....

Названо найефективніший метод прискореного вирощування цибулі на перо: врожай за 2 тижні

Зібрати свіжу зелену цибулю на салат можна якнайшвидше. І...

Букмекери назвали ймовірне місце, яке займе Україна у фіналі пісенного конкурсу «Євробачення 2024»

Сьогодні, 7 травня, розпочинається пісенний конкурс «Євробачення 2024». Нагадаємо,...

У жінки з закладеним носом знайшли сотні личинок в обох ніздрях

Жінка з північного Таїланду була шокована, виявивши сотні личинок,...

Визначено найкращий рецепт ганаша «Снікерс» для мигдалевих макарунів

Печиво Macaron стало не тільки французьким кондитерським хітом, але...

Правила італійського макіяжу: як виглядати розкішно, витративши на збори лише 10 хвилин

У різних країнах різні традиції мейку, але по всьому...

М’ясо запечене з овочами в духовці на кожен день

Швидка та нескладна друга страва на кожен день! М'ясо...