Як правильно садити ярий часник навесні, щоб був щедрий врожай

0
Посадка часника
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

На відміну від озимого часнику, ярий менше хворіє, зубчики більш м’які, мають легший смак і набагато краще зберігаються. Ярий часник має свої особливості вирощування. Коли його садити, як підготувати ґрунт і що потрібно робити з грядками, діляться досвідчені городники.

Подробиці

Часник висаджують із середини квітня до початку травня. Ґрунт повинна прогрітися до 5-10 градусів. Важливо не затягувати з посадкою, адже вегетаційний період ярого часнику триває довше, ніж в озимого – близько 90-100 днів замість 75-90.

Для посадки краще вибирати місце на сонячній стороні, можна на височині, але захищеному від протягів. Для хорошого врожаю часник на грядки краще висаджувати після огірків, кабачків, ранньої та цвітної капусти, гарбуза, бобових. Часник також любить сидерати. А ось після картоплі, помідорів, моркви, зелені, цибулі, а також самого часнику садити його не варто, оскільки він може заразитися хворобами попередників.

Перед посадкою акуратно розділіть часничину, виберіть найбільші та здорові зубчики без пошкодженої оболонки. Загорніть їх у вологу тканину і поставте на тиждень у прохолодне місце, наприклад, на нижню полицю холодильника – це прискорить процес проростання. Безпосередньо перед посадкою замочіть їх в теплій воді не більше ніж на 12 годин.

попередня статтяТушкована яловичина в ягідному сокові, що тане в роті
наступна статтяУ грошового дерева опадає листя: причини
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я