У грошового дерева опадає листя: причини

0
У грошового дерева опадає листя: причини
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вважається, що якщо у вашому будинку росте грошове дерево, то сім’я буде мати фінансове благополуччя. Чим пишніше це дерево, тим більшим буде достаток.

Багато хто намагався завести в себе вдома грошове дерево або по-народному товстянку. Але іноді трапляється так, що рослина починає скидати листя. І якщо не з’ясувати причину та не усунути її, рослина швидше за все загине.

Якщо товстунка скидає нижні листочки, а на їхню зміну виростає нова гілочка, то в цьому немає нічого страшного. У цьому випадку листя опадає через старість.

Як відомо, грошове дерево не переносить занадто багато вологи, це загрожує загниванню стовбура та різкому скиданню листя. На жаль, якщо стовбур почав гнити, врятувати рослину вже не вийде. У цьому випадку ви можете зрізати верхівки і перевірити їх на відсутність гнилі та вкоренити заново.

Не тільки рясні поливи, а й відсутність їх довгий час, може також призвести до обпадання листочків. Листя в цьому випадку засихатиме і обсипатиметься.

Якщо на рослину напав шкідник, то це також може стати причиною скидання листя. Перевірте рослину на наявність шкідників. За потреби проведіть обробку.

Найчастіше товстянку тримають на світлих підвіконнях, так як це світлолюбна рослина. Взимку ми також відкриваємо вікна, щоб провітрити приміщення. Якщо холодне зимове повітря потрапляє на рослину, через різку зміну температури або обмороження, товстянка може скинути частину листя.

Грошове дерево, яке стоїть не на підвіконні, і скидає листя, можливо потребує сильнішого освітлення. Через нестачу світла, так само може початися листопад.

Як і будь-яка інша рослина, грошове дерево не любить надто гарячих потоків повітря. Якщо рослина стоїть біля батареї, це призведе до облисіння рослини.

попередня статтяЯк правильно садити ярий часник навесні, щоб був щедрий врожай
наступна статтяЯк приготувати домашню пастилу з яблук: найсмачніша цукерка для діток
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я