Чому після 45 років волосся стає сухим і сильно випадає: головна причина

0
Чому після 45 років волосся стає сухим і сильно випадає: головна причина
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

З віком волосся втрачає колишню силу і об’єм — причому навіть у тих, хто завжди хвалився бездоганною зачіскою. Найчастіше винен у цьому єдиний чинник — і ти можеш уповільнити його вплив на свої локони.

Здорове волосся – це завжди велика і важка робота. І особливо складно стає підтримувати красу локонів після 40-45 років. У такому віці волосся раптом починає інтенсивніше випадати, а об’єм зачіски кудись зникає — навіть якщо ти раніше не зтикалася з такою проблемою.

Причина таких різких змін в стані зачіски може бути в уповільненні обмінних процесів в організмі. Як не дивно, проблеми з волоссям пов’язані із зменшенням роботи сальних залоз шкіри голови. І це водночас і добре, і погано.

Так, тепер ти можеш нарешті рідше мити голову. Однак шкірний жир підтримує слабке коріння волосся і захищає його від механічних пошкоджень. Отже, якщо його стає менше, то пасма стають схильні до всіх негативних факторів.
Саме тому з віком важливо працювати над збереженням балансу роботи сальних залоз як у живленні обличчя, так і шкіри голови. Допомогти цьому можуть як внутрішні, і зовнішні маніпуляції:

  • Намагайся ретельно стежити за харчуванням та їсти більше корисних жирів
  • Перейдіть на м’якіші шампуні, без сульфатів – вони не повинні очищати шкіру голови «до скрипу» і викликати свербіж і лущення.
  • Використовуй додаткові засоби для догляду – зміцнюючі лосьйони, пілінги з м’яким складом і маски для підтримки здорового мікробіому шкіри.
  • Періодично роби самомасаж голови – м’яко масаж шкіру, щоб покращити кровообіг у цій області.
попередня статтяРибні котлети вийдуть ідеальними, якщо знати ці хитрощі
наступна статтяЯк зберегти соковитість курячого філе під час смаження
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я