Як виростити гриби вдома: свіжі печериці на столі цілий рік

0
Як виростити гриби вдома: свіжі печериці на столі цілий рік
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Печериці можуть бути у вас вдома 24/7, якщо навчитися їх вирощувати, а не купувати в магазині. Ви значно заощадите на грибах і буде мати свіжий “врожай” молодих, білих грибочків.

Подробиці

У домашніх умовах можна вирощувати печериці на грядці, в підвалі, в теплиці, сараї або на балконі, тобто варіантів так багато, що кожна господиня підбере свій оптимальний.

Комфортна площа для грибів – близько 3 квадратних метрів. Місце має бути з хорошою циркуляцією повітря, можливістю контролювати температуру і вологість без різких перепадів.

Для домашнього вирощування оптимальним субстратом є компост на основі соломи і гною кислотністю 7,3-7,5 рН.

Перші гриби з’являються через два-три місяці після закладки “грибного насіння”. Спочатку вони ростуть групами по 5-20 штук, потім грибок пошириться по субстрату більш рівномірно.

Знімають урожай, поки нижня частина капелюшків ще покрита білою плівкою. Кожен гриб ретельно перекручується, а ямка присипається сумішшю.

Ростуть печериці один-два тижні, а всього можна зібрати до шести-семи хвиль врожаю.

попередня статтяЯк зробити підливу до гарніру без м’яса: економний варіант
наступна статтяКоли в тісто потрібно додавати розпушувач, а коли соду: не знає половина господинь
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я