Пересадка кімнатних рослин взимку: можна чи ні

0
Пересадка кімнатних рослин взимку: можна чи ні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато хто вважає, що пересаджувати рослини в зимовий період категорично не можна. Що рослина неодмінно занедужає і загине. Але це помилка. Пересаджувати рослини можна в будь-який період року. Головне при пересадці взимку, дотримуватися деяких правил.

Якщо ви зважилися пересадити рослину в холодну пору року, краще робити це методом перевалки. Метод перевалки, це коли ви дістаєте рослину з горщика разом із земляною грудкою, і не руйнуючи її пересаджуєте в більш просторий горщик. Підбирайте горщик не набагато більший за попередній, взимку рослини набагато повільніше нарощують кореневу систему та зелену масу.

Якщо методом перевалки пересадити не виходить, і доводиться земляну кулю знімати і заміняти її повністю, то правильно підберіть горщик під кореневу систему. Не проливайте весь ґрунт після посадки, садіть рослину в лунку, заздалегідь зволожену.

Після пересадки, не поливайте рослину занадто часто і рясно, щоб не залити рослину. Пам’ятайте, що тепер у вас у горщику з’явилося більше вільного ґрунту, який утримує вологу в горщику. Надлишок вологи може призвести до гниття коріння та стовбура рослини. Але й зовсім не поливати рослину після пересадки теж не можна, це так само для неї згубно.

Не ставте щойно пересаджену рослину на відкриті сонячні промені та в холодні місця, наприклад холодні підвіконня, або під відкриті вікна та кватирки.

попередня статтяЯк приготувати маршмеллоу з бюджетних продуктів
наступна статтяІнгредієнти, які можуть суттєво погіршити смак котлет
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я