Від яких продуктів очі вранці сяють, а від яких з’являються набряки

0
Від яких продуктів очі вранці сяють, а від яких з'являються набряки
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Почнемо з найочевиднішого — сіль та алкоголь. У вечірній час вони майже гарантовано забезпечуть вам набряки . Не можете відмовити подрузі чи коханій людині у келиху вина за компанію? Обов’язково збалансуйте його склянкою води.

Крім очевидних маринованих продуктів чи чіпсів, постарайтеся повністю обмежити на ніч «приховану сіль» — у хлібі та картоплі. А при приготуванні страв використовуйте розмарин, куркуму, імбир, часник та кардамон. Протизапальна «магія» цих приправ, по-перше, знизить ризик набряку, а по-друге, боротиметься з почервоніннями чутливої шкіри навколо очей, поки ви спите.

Менш очевидна причина «ефекту жаби» – свіжі томати. Овоч належить до сімейства пасльонових та містить високу дозу соланіну, речовини, що викликає запалення на слизових. Зрадливо «працює» і баклажан. Науково цей факт, щоправда, не доведений, але на нього регулярно вказують у своїх експертних зож-порадах уважні до власної шкіри та фігури супермоделі. Спробуйте виключити пасльонові з раціону на три тижні та помітите колосальні переваги для вашої шкіри та сну.

Впливовий експерт із харчування з Нью-Йорка Бріжитт Зейтлін рекомендує замінити їх під час вечері такими легкими для травлення овочами, як артишок, шпинат, рукола, огірки, спаржа, авокадо та батат.

Хрестоматійна «склянка теплого молока на ніч», можливо, і заспокоює нервову систему, викликаючи асоціації з безтурботним дитинством, але очам від цього, чесно, не легше. Молоко, сир, йогурт і навіть улюблений кефір можуть спровокувати набряк верхніх повік, особливо якщо з віком лактоза почала засвоюватися гірше (у числі симптомів – відчуття тяжкості у шлунку). Якщо склянка вечірнього молока входить у ваші закоренілі звички, а мішки навколо очей викликані нібито «спадковістю», проведіть експеримент і спробуйте на пару тижнів виключити молочні та кисломолочні продукти.

Золоте правило будь-якого адепта правильного харчування – залишити 5-10% у раціоні на заборонені задоволення: скажімо, морозиво, шоколадне тістечко або пончик. В іншому випадку буде занадто сумно дотримуватися ЗХ і можна зірватися. Головне, знати міру: десерт не більше 200 грам та не пізніше 15.00.

Будь-які подібні ласощі насичені жирами і цукром, які заважають заснути і не приємно впливають на зовнішній вигляд. Всупереч поширеній думці, що солодощі підвищують настрій, у нічний час вони, навпаки, сприяють виробленню гормону стресу кортизолу, який перешкоджає виробництву колагену, який сприяє молодості шкіри.

Альтернативний варіант – половина банана або жменя горіхів, які підвищують рівень мелатоніну.

Солодких та приємних снів!

попередня статтяЧому заміокулькас опускає стебла донизу: ось чого не вистачає доларовому дереву
наступна статтяЯєчня буде, як у ресторані: кулінарна хитрість
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я