Практичні поради: як доглядати шкіру шиї, щоб вона була підтягнутою в будь-якому віці

0
Практичні поради: як доглядати шкіру шиї, щоб вона була підтягнутою в будь-якому віці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вирішувати проблему до її появи

Навіть якщо на вашій шкірі поки що немає жодної ознаки старіння, догляд за шкірою шиї повинен стати обов’язковою складовою вашої щоденної б’юті-рутини. Шкіра шиї схильна до передчасного старіння навіть сильніше, ніж обличчя, тому їй теж необхідне очищення, зволоження та ліфтинг. Всі засоби варто наносити легкими вбиваючими рухами, бо якщо крем розмазувати, є ризик розтягнути ніжну шкіру, що призведе до втрати її пружності.

Не забувайте про SPF

Шкіра шиї сильно схильна до фотостаріння. У її випадку це не гіперпігментація (як на обличчі), а зменшення тонусу та зневоднення. На жаль, багато хто з нас ігнорує рекомендації наносити на шию крем з SPF, адже це потрібно робити цілий рік (звичайно, якщо більшу частину року її не закриває шарф або комір). Шкіра в цій області страждає від сонця набагато сильніше, ніж обличчя. Деякі зміни шкіри, спричинені ультрафіолетовим випромінюванням, у майбутньому доведеться виправляти за допомогою дорогих та тривалих косметичних процедур.

Стежте за положенням шиї, коли читаєте

Виявляється, неправильне становище голови під час читання не тільки згубно позначається на поставі, але може пошкоджувати шкірні покриви. Якщо у вас у дитинстві була звичка читати книжки в ліжку, лежачи на спині або на боці, то вже тоді ви заклали основи зморшок та заломів на шиї та декольті. Коли ви в ліжку в положенні лежачи гортаєте стрічку в соцмережах або читаєте книгу, ваша голова постійно перебуває в нахилі, а підборіддя майже торкається грудей. Коли ви вдень читаєте з телефону повідомлення та пошту, ви знову опускаєте голову. Спочатку це може бути не дуже зручно, але намагайтеся тримати телефон на рівні очей, коли є така можливість.

Правильна поза для сну

Важливий фактор, що впливає на утворення складок на шиї, є позою, в якій ви спите. Найкориснішим є положення на спині. Для цього важливо мати анатомічну, придатну саме вам подушку. Вона виключає викривлення хребта, нормалізує кровообіг. Також важливо стежити за здоров’ям хребта (особливо шийного відділу), оскільки часто остеохондроз призводить до викривлення шиї та розслаблення її передньої стінки, появи в’ялості шкіри та утворення «кілець Венери» (горизонтально розташованих глибоких зморшок та складок).

попередня статтяОдин засіб, який допомагає Кейт Міддлтон зберігати молодість і красу
наступна стаття5 секретів, як досягти ідеальної постави
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я