...
ГоловнаЛайфстайлНавіщо дачники збирають часникове лушпиння

Навіщо дачники збирають часникове лушпиння

Підпишіться на нас:

Про користь цибулиння багато хто вже чув. Це натуральний барвник, чудовий засіб для оздоровлення волосся, добриво та спосіб боротьби зі шкідниками.

Враховуючи, що цибуля та часник майже родичі, дивно, що нічого не відомо про користь часникового лушпиння.

Подробиці

Городники з досвідом вже давно і активно застосовують залишки часнику, витягуючи з них максимум зиску. Ось лише деякі приклади.

  1. У сухих відходах часнику можна зберігати моркву. Лушпиння запобігає розвитку гнилі та інших інфекцій, що ведуть до псування врожаю.
  2. Лушпиння додають при виготовленні побілки для стовбурів плодових дерев. Часник посилює захисні властивості та допомагає боротися з низкою шкідників.
  3. Настої з лушпиння допомагають боротися з попелицею, плодовими кліщами, морквяною мухою, капустяною білянкою та іншими комахами.
  4. Лушпиння корисно підкладати в лунки при висадженні розсади пасльонових (помідорів, перців, а також при посадці картоплі) та інших овочевих культур. Якщо вкрити лушпинням ґрунт під смородиною та аґрусом під час дозрівання ягід, то можна уникнути зараження кущів паршою.
  5. З хвороб настої з лушпиння протистоять прикореневій гнилі у огірків і кабачків, захищають молоду розсаду від чорної ніжки, дозволяють уникнути раннього пожовтіння огіркових батогів, а на томатах після часникового підживлення сильніше росте зав’язь. А якщо регулярно підгодовувати таким складом моркву, то вона виросте великою та здоровою.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Як найкраще носити міні в холодну погоду: обирайте в’язані варіанти

Зазвичай в осінньо-зимовий сезон сукні не стоять на першому місці у списку речей, які ми вибираємо при складанні...

Цей принт замінить леопардовий восени та взимку 2024/2025

Анімалістичні принти давно захопили модний світ. Якщо минулого сезону всі буквально божеволіли по леопардовому орнаменту, то восени-2024 йому...

З яким взуттям носити популярні в цьому сезоні шуби

Шуби — наймодніший верхній одяг сезону осінь-зима 2024/25. Ними дизайнери пропонують замінити пуховики, дублянки, утеплені пальта та будь-які...

Які штани популярні восени та взимку 2024/2025: 10 пар

Після закінчення тижнів моди ми вивчаємо глобальні тренди. Найчастіше серед них виявляються нетривіальні рішення, експериментувати з якими «могут...