Чому вчені вважають просвіти між стегнами небезпечним стандартом краси

0
Чому вчені вважають просвіти між стегнами небезпечним стандартом краси
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Просвіти між стегнами у ногах — відомий та популярний стандарт жіночої краси. Однак не варто добиватися, щоб твоє тіло відповідало йому.

Вчені стурбовані тим, що цей естетичний канон так широко розтиражований. «Для багатьох це нереалістичний ідеал краси», — каже доктор філософії та психолог Джанет Лайдекер, яка спеціалізується на дослідженнях ожиріння, ваги та харчування.

Із чим пов’язаний просвіт між стегнами?

Вважається, що він з’являється у струнких жінок, і якщо зазору немає, то ти надто «повна». Але правда полягає в тому, що така «геометрія» залежить не від кількості кілограмів, а від генетичної схильності та структури кістяка. Навіть дуже худі люди необов’язково мають просвіт між стегнами, і водночас його власниці можуть стати повні жінки.

«Значення має не вага, а ширина тазу та положення стегон. Отримати зазор часом неможливо – не варто й намагатися», – каже доктор медицини та хірург-ортопед Елізабет Гарднер. Проте багато жінок намагаються домогтися появи заповітних «просвітів», використовуючи для цього дієти та вправи, що навантажують м’язи внутрішньої поверхні стегна.

Чому не варто гнатися за просвітом між стегнами?

За словами Гарднер, зміцнення внутрішніх м’язів стегна ніяк не допоможе, адже вправи на певні частини тіла не призводять до втрати жиру на окремих ділянках. І тому нерідко такі тренування стають надмірними: дівчата впевнені, що їм просто треба докладати більше зусиль, і виснажують себе навантаженнями, які не приносять користі і ведуть лише до виснаження.

Інша проблема, яка турбує вчених: це спроби «упорядкувати» свої стегна за допомогою дієт. Такий спосіб ще небезпечніший: він теж не працює, але завдає більше шкоди: надмірне обмеження калорій може спричинити втрату кісткової маси та серцево-судинні проблеми.

Суворі дієти, безконтрольне захоплення фітнесом чи їх комбінація ставлять під загрозу не лише фізичне, а й психічне здоров’я. “На жаль, існує зв’язок між бажанням отримати просвіт між стегнами та порушеннями харчування. Люди, які орієнтовані на такий стандарт краси, можуть мати розлади харчової поведінки та тривожні розлади” – говорить Гарднер.

А такі проблеми спричиняють інші – від випадіння волосся і до підвищення ризиків безпліддя. І ніякі «просвіти», звичайно ж, цього не варті!

попередня статтяПростий спосіб приготувати гостру закуску з червоної квасолі
наступна статтяТушкована капуста теж буває смачною: поради, які допоможуть покращити смак страви
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я