Як розмножити фікус живцюванням: найпростіший метод

0
Як розмножити фікус живцюванням: найпростіший метод
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Як відомо, для розмноження фікусів можна використовувати низку способів.

Але живцювання – найпростіший варіант, з допомогою якого можна отримати багато нових квітів.

Слід зазначити, що цей спосіб найбільше підходить по відношенню до листяних різновидів фікуса, у тому числі для фікуса Бенджаміна або каучуконосного фікуса .

Зверніть увагу – живцювання слід використовувати в тому випадку, якщо рослина вже досягла дворічного віку.

Отже, для початку оберіть здоровий черешок – він може знаходитися як на верхівці деревця, так і на стеблі, відокремте його гострим інструментом, зробивши зріз під кутом.

Ділянку зрізу варто присипати активованим вугіллям чорним чи білим( не має значення) або замазати садовим варом.

Живець помістіть у ємність, наповнену водою. Тару з живцем варто поставити в тепле місце з температурою приблизно +24 градуси – тут їй доведеться перебувати близько 3 тижнів, періодично додаючи воду (змінювати воду не потрібно).

По закінченню 3-х тижнів відразу пересадіть рослину в горщик. Якщо в приміщенні прохолодно для кращого вкорінення, зробіть міні-тепличку, накривши зверху горщик поліетиленовим прозорим пакетом.

Як тільки ви на відростку  почнуть з’являтися нові молоді листочки можете бути впевнені, що його коренева система зміцніла і прижилася.

попередня статтяКартопля за таким рецептом виходить, як бабусина з печі
наступна статтяДомашня гірчиця на яблучному оцті
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я