Шість небанальних способів, як стати здоровим безкоштовно

0
Шість небанальних способів, як стати здоровим безкоштовно
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сотні років алхіміки шукали еліксир безсмертя. Джерело вічного життя так і не знайшли, натомість вивели просту формулу ідеального здоров’я. Сучасні дослідження підтверджують рукописні фоліанти: безцінний рецепт існує і доступний кожному. Кардинально змінивши ставлення до життя та власні уподобання, можна зберегти здоров’я до глибокої старості.

Позбудьте негативних думок

Думка матеріальна, а російський фізик Ісаков навіть вирахував її приблизну вагу. Не шукайте у себе симптоми хвороб і не бійтеся приходу старості. Отрута негативного мислення отруює здоров’я не менше, ніж будь-яка зі шкідливих звичок. Якщо довго переконуватимете себе в чомусь — це справді відбудеться. Заборонити собі думати складно… У відкритому доступі багато корисної інформації про те, як трансформувати негативні думки в позитивні. Нехай усе, що ви думаєте, буде наповнене світлом і добром.

Відстежуйте та позбавляйтесь негативних емоцій

За твердженням психологів, 90% усіх хвороб починаються з емоційних порушень. Наприклад:

  • напади роздратування та агресії призводять до діабету, артриту, проблем із серцем, кишечником та печінкою;
  • зайве хвилювання послаблює імунну систему та підвищує тиск;
  • страхи послаблюють репродуктивну систему.

І навпаки: позитивні емоції (радість, інтерес, задоволеність) збільшують вироблення гормонів радості. Завдяки сплеску дофаміну, серотоніну та ендорфінів покращується емоційний фон та самопочуття. Чим частіше ви перебуваєте в стані позитивних емоцій — тим рідше хворітимете. Не намагайтеся придушити негативні емоції — це шкідливо для здоров’я, як і перебувати в них. Вчіться контролювати внутрішній стан і плавно перемикатися на щось приємне.

Стежте за рівнем стресу

Будь-які сильні емоції вводять організм у стресовий стан. Не має значення, позитивні вони або негативні. З віком контролювати емоційний рівень стає все складніше. Поступово це спричиняє збій роботи всього організму. Відстежуйте почуття, заспокоюйте «пристрасті, що бушують» і знайдіть свій спосіб знімати стрес. У такі моменти робіть те, що вам подобається. Для когось антистресом стануть танці, для когось – кулінарія чи співи. Не має значення, чим ви займетесь, головне — заспокоїтися.

Відмовтеся від безконтрольного прийому ліків

Перегляньте вміст домашньої аптечки. Ви впевнені у потребі всіх цих таблеток, порошків та гранул? Перестаньте пити таблетки при кожному наближенні болю або занепокоєння. Безконтрольний прийом медикаментів: викликає мутацію клітин та провокує виникнення ракових утворень; погіршує роботу імунної системи та обмін речовин; руйнує ШКТ та печінку. Замість того, щоб ковтати аптечні пігулки, користуйтеся рецептами народної медицини та освоюйте природні методи оздоровлення. Наприклад, рефлексотерапію, глинотерапію, фітотерапію, самомасаж або ребефінг.

Якомога частіше будьте на природі

Якщо ви живете в місті – намагайтеся частіше вибиратися в парк або ліс. Чисте повітря, що містить близько 200 корисних речовин та сполук, насичує кров киснем та оздоровлює організм на всіх рівнях:

  • покращуються склад крові, робота серця та судин;
  • приходить у норму обмін речовин;
  • прискорюється вироблення імунних клітин, що знищують віруси;
  • підвищуються працездатність та ясність розуму;
  • зменшуються тривоги, проходить депресія.

Свіже повітря, шелест листя та спів птахів розбудять сплячі у вас енергетичні ресурси. Поступово ви забудете про хвороби та хронічну втому.

Робіть вправи на гнучкість

Жіноча йога: поза кобри
Жіноча йога: поза кобри

Стретчінг – універсальний вид фітнесу, доступний людям будь-якого рівня підготовки, віку та стану здоров’я. Вправи на розтяжку:

  • зміцнюють легені;
  • посилюють кровообіг;
  • покращують еластичність м’язів, зв’язок та сухожилля;
  • допомагають відновитись суглобам;
  • підвищують силу та витривалість м’язів, покращують їх форму;
  • прискорюють обмін речовин (знижується вага);
  • стимулюють статеву функцію;
  • знімають психоемоційну напругу.

Не намагайтесь відразу сісти на шпагат. Спочатку знайдіть комплекс для новачків і почніть з малого. Тільки займайтеся регулярно і дотримуйтесь обов’язкових правил безпеки.

Як бачите, стати здоровим безкоштовно не так уже й складно. Головне – зробити перший крок! Почніть з цих простих способів і відчуєте, як зміниться ваше життя.

попередня статтяЕксперти розповіли, чим корисний гранат
наступна статтяЯк зробити нетривіальний соус до риби
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я