3 простих способи відмити нагар з скляного посуду без спеціальних засобів

0
3 простих способи відмити нагар з скляного посуду без спеціальних засобів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Єдиний мінус цього посуду – схильність до появи нагару та кіптяви. Впоратися з ними можна за допомогою підручних чи покупних засобів.

Кожна господиня має улюблений спосіб, тому в цій статті ділимося найбільш поширеними і легкими методами. Усі вони перевірені на практиці і ці методи завжди справлялися з поставленним завданням.

Спосіб 1

Розчин із зубної пасти добре справляється із нагаром на скляних поверхнях.

Приготуйте розчин: у посудині добре перемішайте нашатирний спирт і зубну пасту. Розподіліть суміш по деку і залиште буквально на пару хвилин. Слідкуйте, щоб поверхня залишалася вологою, не можна, щоб паста засохла. Потім просто промийте посуд і витріть його чистим і сухим рушником.

Спосіб 2

Цей спосіб підійде тим, у кого вдома є посудомийка. Додайте до неї трохи лимонної кислоти. Якщо вдома її не знайшлося, скористайтеся звичайним оцтом, але працюйте з ним обережно. Завантажте посуд та увімкніть посудомийку. Кислота добре справляється з різного роду забрудненнями, також посуд, виготовлений зі скла, після такого способу буде блищати.

Спосіб 3

Якщо наліт занадто старий і попередні способи не допомагають на 100%, скористайтеся звичайним миючим зсобом для посуду.

Посуд із нагаром залийте гарячою водою і налийте в неї рідину або можете додати подрібнене мило. Розігрійте духову шафу до 120 градусів і поставте в неї посудину на 30 хвилин. Через півгодини витягніть посуд, дайте йому і воді в ньому охолонути. Ополосніть його під краном і протріть рушником.

Ось такі прості та дієві способи чищення скляного посуду від нагару. Головне, що всі ці засоби є вдома у кожного!

попередня стаття5 секретів смачної смаженої картоплі
наступна статтяНа десерт вершкове ескімо всього з 3 інгредієнтів
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я