4 поширені причини появи темних кіл під очима і як їх позбутися

0
4 поширені причини появи темних кіл під очима і як їх позбутися
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Шкіра навколо очей приблизно на 40% тонша, ніж на будь-якій іншій ділянці нашого тіла, що робить її особливо чутливою до будь-яких впливів. Поява мішків і темних кіл під очима — реакція на безліч різних впливів: від нестачі сну до занадто довгого перебування на відкритому сонці. Розповідаємо про п’ять найпоширеніших причин появи темних кіл під очима та про те, як з ними боротися.

Порушення кровообігу

Як ми вже зазначили вище, шкіра в зоні під очима дуже тонка, тому щонайменше скупчення кров’яних пігментів у цій області буває особливо помітним. Скупчуються вони там через недостатню інтенсивність кровообігу та згущення крові.

Що робити: насамперед — пити більше води, згущення крові найчастіше відбувається саме через нестачу рідини в організмі. Також нормалізувати кровообіг допоможуть регулярні фізичні навантаження — звісно, одні тренування тон шкіри під очима не вирівняє, але це може допомогти.

Алкоголь та куріння

Вживання алкоголю та куріння також відносять до поширених причин виникнення темних кіл під очима. Ці речовини не тільки впливають на кровообіг, але й уповільнюють вироблення колагену та еластину у шкірі, а також викликає зневоднення шкіри. Етиловий спирт і продукти горіння тютюну – справжні каталізатори старіння: шкіра під очима стає тьмянішою, а темні кола – помітнішими.

Що робити: тут ве очевидно — відмовитись від куріння та звести до мінімуму вживання спиртного.

Нестача сну

Можна довго перераховувати наслідки, яких призводить хронічний недолік сну, і темні кола під очима — одне з них. При нестачі металоніну в організмі та хронічної втоми судини розширюються, через що темні кола стають помітнішими.

Що робити: ще одна очевидна порада – налагодити режим сну.

Ультрафіолет

Темні кола під очима можуть з’являтися не лише через порушення кровообігу, а й через пігментацію. У шкірі накопичується пігмент меланін, який спричиняє потемніння шкірних покривів під впливом ультрафіолетового випромінювання.

Що робити: цих темних кіл буде позбутися набагато складніше, так що краще зробити все, щоб вони не з’являлися. Для цього необхідно регулярно використовувати SPF-крем, а також не забувати про якісні сонцезахисні окуляри зі склом з УФ-фільтром.

попередня стаття“Мармуровий” кекс з апельсиновими цукатами, підійде навіть до святкового столу
наступна стаття5 секретів смачної смаженої картоплі
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я