Чи потрібен скраб для шкіри голови і як впливає його застосування на стан волосся

0
Чи потрібен скраб для шкіри голови і як впливає його застосування на стан волосся
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Краса і густота волосся багато в чому залежить від здоров’я шкіри голови. Вона потребує не тільки живлення та зволоження, а й глибокого очищення. У цьому допомагають скраби – про те, як правильно ними користуватися і в чому переваги цих засобів, розповідаємо в матеріалі. Які бувають скраби для шкіри голови

Скраби для шкіри голови схожі на ті ж пілінгові засоби, що використовуються для обличчя та тіла. Вони можуть мати різні формули. Наприклад, містити у складі хімічні сполуки, такі як альфа-гідрокислоти, що сприяють відлущуванню та оновленню клітин шкіри. Технічно такі засоби можна зарахувати до пілінгів.

Щодо скрабів, найчастіше вони є продуктами, що містять у складі абразивні частинки. Наприклад, морську сіль, каву та інші компоненти.

Чим корисні скраби для шкіри голови

У скрабів для шкіри голови є кілька переваг. Розкажемо про кожного детальніше.

Сприяють росту волосся

За словами сертифікованого трихолога Чесіті Шипман зі США, регулярне відлущування шкіри голови — один із способів допомогти волоссю швидше рости і залишатися здоровим. Вона говорить:

Якщо шкіра голови суха або стягнута, волосся буде рости набагато повільніше. Також це може спровокувати їхнє випадання. Використання скрабів дозволяє покращити стан шкіри, а також посилити кровообіг, що сприяє зміцненню волосся та його росту.
Слова Чесіті Шипман підтверджує дослідження, проведене в Швейцарії в 2018 році. Його результати показали, що регулярне відлущування шкіри голови може допомогти зберегти густоту волосся і запобігти їх випаданню. А ще зробити їх блискучими. Але вчені попереджають, що не варто переборщувати з такою процедурою. Як і інші пілінги, її рекомендують робити не більше одного-двох разів на тиждень.

Видаляють залишки доглядових та стайлінгових засобів

Сухі шампуні, лаки для волосся, спреї для надання об’єму – всі ці засоби можуть накопичуватися на шкірі голови та локонах. І не завжди шампунь допомагає видалити їх повністю. Американський дерматолог Дебра Джаліман рекомендує використовувати скраб для шкіри голови, якщо часто користуєшся стайлінговими засобами, особливо тими, що сприяють фіксації локонів.

Запобігають сухості шкіри та появі лупи

Наявність білих лусочок на шкірі голови, особливо в районі проділу, не завжди означає, що в тебе лупа. Це може вказувати на те, що шкіра дуже суха та роздратована. Нерідко такий стан супроводжується свербінням, ламкістю волосся, почуттям стягнутості після миття.

За словами трихолога Вінсента Де Марко зі США, щоб запобігти сухості шкіри голови та появі лупи, необхідно регулярно користуватися скрабами для волосся. Але також він зазначає, що не варто сподіватися тільки на них і відкладати похід до лікаря, якщо відчуваєш неприємні відчуття через стан шкіри голови.

У чому недоліки скрабів для шкіри голови і коли їх не варто використовувати

Доктор Хелен Кіббелар із США, яка займається дослідженнями волосся, каже, що скраби для шкіри голови підходять не всім. Вона зазначає:

Головний недолік цих засобів полягає в тому, що вони використовуються для миття волосся. А мокрі локони стають більш крихкими та вразливими, особливо в області коріння. Вони зазнають тертя, коли наносиш скраб, а це може призвести до пошкодження. Тому не варто використовувати цей засіб, якщо волосся сильно випадає або схильне до ламкості.

Також не можна використовувати скраби, якщо на голові є прищі чи шкірні захворювання, наприклад, псоріаз.

Як правильно використовувати скраб для шкіри голови

При використанні скрабу для голови діяти необхідно обережно. Рухи мають бути плавними та круговими. Не можна сильно натискати або масажувати шкіру занадто довго – це може призвести до появи подразнення.

Постарайся наносити скраб на вологу шкіру голови, мінімізуючи його попадання на локони. Це можна зробити, розділяючи волосся на проділи. Легкими рухами розподіли скраб по шкірі та помасажуй протягом двох-п’яти хвилин. Потім переходь до миття голови з шампунем та бальзамом для волосся.

Хімічні пілінги для шкіри голови працюють трохи інакше. Після нанесення їх потрібно залишити на 5-10 хвилин — точний час на упаковці вказує виробник. Потім їх потрібно змити за допомогою шампуню, а після використання нанести на волосся кондиціонер.

попередня статтяЯк правильно готувати свинячу та яловичу печінку, щоб було смачно
наступна статтяПюре ніжніше ніжного: так смачно ви ще картоплю не готували
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я