Як вирощувати та доглядати за пуансетією, або Різдвяною зіркою

0
Як вирощувати та доглядати за пуансетією, або Різдвяною зіркою
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.
Новорічні та різдвяні свята завершилися. Багато хто в цей період купував чи дарував кімнатну рослину Різдвяну зірку. Вона має червоно-зелене забарвлення й ефектно виглядає, коли цвіте. Але часто після разового сезону її викидають.

Подробиці

Пуансетія, Різдвяна зірка або Молочай красивий так господині називають цю рослину.

Як правило квітує та набуває декоративного вигляду Пуансетія в період Різдва.
Але коли квітка відцвіте, в більшості випадків вона гине, проте якщо їй забезпечити правильний догляд, то вона стане багаторічною, і буде прикрашати ваше житло кожен раз на Різдво.

На тому етапі, коли листя почне обпадати, варто зменшитии полив, при цьому субстрат має бути сухим. Також потрібно вкоротити пагони до 15 см від рівня ґрунту. Потім горщик із квіткою варто поставити у прохолодне і темне місце, де він повинен бути до травня.

У травні потрібно провести стимуляцію росту Пуансетії, при цьому рослину потрібно поставити в сонячне місце. Потім слід почати поливи та підживлення з органічним розчином (на 1 л води від 2,5 до 10 мл розчину). Після того як кущик почне свій ріст, потрібно пересадити у свіжий субстрат.

У перші дні жовтня рослини потрібно на ніч прибирати в коробку, яка не пропускає світло. Або горщик можна ставити в шафу, при цьому рослина там повинна бути не менше 14 год на добу. Це сприяє стимуляції закладки бутонів.
З початком розкриття приквітків, рослині потрібно забезпечити звичайний догляд. Рекомендуємо проводити зволоження у міру просихання ґрунту на рівні 2-3 см верхнього шару. Для поливу використовуйте тепленьку, відстояну воду.
При вирощуванні Пуансетії слід пам’ятати, що молочний сік, який вона виділяє, є отруйним. Найбільшої шкоди сік може завдати очам, якщо він потрапить в них. Бували випадки, коли сік цієї рослини був причиною розвитку алергічної реакції. Якщо він потрапить у шлунково-кишковий тракт, то може спричинити розлад кишківника. У зв’язку з цим під час роботи з квіткою необхідно надягати захисні рукавички.
попередня статтяЩоб омлет не пригорів, допоможе ложка цього продукту
наступна статтяДля чого господині додають цукор у фарш
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я