Лужна дієта: як у 50 років виглядати на 20

0
Лужна дієта: як у 50 років виглядати на 20
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вікторія Бекхем, Ель Макферсон, Дженніфер Еністон і Гвінет Пелтроу яскраві приклади як залишатися стрункими позитивними та з  гладкою шкірою. Тому що вони дотримуються лужної дієти і дуже її хвалять.

Вікторія Бекхем уже кілька років харчується за книгою Honestly Healthy Alkaline Programme, яку написали відомий лондонський шеф-кухар та дієтолог Наташа Коррет (зведена сестра Сієнни Міллер, серед її клієнтів — Роббі Вільямс та Наталі Імбрулья) лікар-нутріціоніст Вікі Едсон.

У книзі — гарні фотографії та рецепти, а також загальні рекомендації «нового способу життя», в якому перевага віддається їжі, яка, потрапляючи в наш організм, стає лугоутворюючою (є ще кислотоутворююча їжа).

Дженіфер Еністон
Дженіфер Еністон

Вважається, що організм працює оптимально, якщо зберігається кислотно-лужний баланс (рівень pH крові в нормі повинен бути між 7,35 і 7,45 – це більш лужне середовище, тоді як у шлунку має зберігатися кислотне середовище). Якщо рівень кислотності крові вищий, то обмінні процеси можуть порушуватися: гірше засвоюється їжа, виникає дефіцит мінералів і мікроелементів (калію, магнію, кальцію, натрію), накопичуються жири, збільшується кількість слизу, знижується імунітет, псується стан волосся і шкіри, падає рівень енергії. Схожі збої можуть бути і коли підскакує луг, але це у сучасної людини трапляється вкрай рідко — більшість продуктів, які ми сьогодні їмо, кислотоутворюючі. (Ще кислота підвищується через необхідність робити все на бігу. До речі, фітнес теж порушує кислотний баланс.

Загалом, погана їжа – це все тваринного походження (м’ясо, птиця, риба – за винятком форелі та лосося, морепродукти, всі тварини жири, молоко, сир, яйця), мед, всі вироби з борошна, білий рис, гриби, кетчуп, гірчиця , штучні підсолоджувачі, солодощі, кава, газовані напої, чорний чай та практично весь алкоголь). Лужні продукти – це багато овочів, ягод і фруктів, у тому числі й кислий смак – кислі яблука і яблучний оцет, лимон, лайм, помідори, грейпфрут, гранат, сирий шпинат (при тепловій обробці він стає кислотним), – горіхи, водорості , зелень, крупи (насамперед овес, гречка, пшоно та кіноа), банани, родзинки та інші сухофрукти, свіжий імбир, кокосове та мигдальне молоко, оливкове, кокосове та лляне масло, масло виноградних кісточок, авокадо. Якщо слідувати принципам лужної дієти, то денний раціон має складатися на 80% із олужнюючих продуктів і лише на 20% — із кислотоутворюючих.

Вікторія Бекхем
Вікторія Бекхем

Але більшість консультантів кажуть, що якщо 2/3 вашої їжі буде олужливою, цього більш ніж достатньо. Правда, далеко не всі дієтологи вважають лужну дієту панацеєю. Наприклад, не доведено, наскільки середовище у шлунку впливає на загальний кислотно-лужний баланс.

«Окислювальні процеси в організмі відбуваються постійно – так ми влаштовані, – каже Ірина Турчинська, дієтолог Центру здоров’я «Преміум клуб Wellness Daily Live». — Природою закладено величезну кількість захисних механізмів, які самостійно підтримують кислотно-лужний баланс. Тому явний перекіс у бік олужування може бути шкідливим. З іншого боку, якщо ви активно худнете, у крові утворюється безліч продуктів розпаду, і лужні продукти можуть сприяти додатковій детоксикації.

Також корисно натщесерце випивати півлітра теплої іонізованої лужної води – її легко отримати за допомогою алкалінових фільтрів. Найкращі – японські. А загалом – добре, коли раціон складається з 50% вуглеводів, 25% білків та 25% жирів – це співвідношення я вважаю золотим правилом харчування. Будь-які перекоси можуть зашкодити здоров’ю».

Ель Макферсон
Ель Макферсон

Ель Макферсон молиться на лужну дієту, особливо на шпинат. Ще вона їсть буряк із козячим сиром (це не лужний продукт, але з низькими кислотоутворюючими властивостями), дикого лосося і дозволяє собі лише одну порцію еспресо (кава – дуже кислотний продукт!) вранці. На честь свого 50-річного ювілею вона разом із особистим лікарем-дієтологом, доктором наук Сімоною Лобшер, навіть розробила і випустила beauty-добавку з лужним ефектом. У новому продукті 45 інгредієнтів (китайські трави, травні ферменти, мінерали, вітаміни), які підтримують роботу 11 найважливіших обмінних систем організму – особливо гормональної та травної.

попередня статтяВодохреща 2022: що можна і не можна робити щоб привернути удачу і не розгнівати найвищих сил
наступна статтяГормональний живіт: лікарка розповіла, через що він росте, і як його позбутися
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я