Що робити, якщо взимку проросли цибулини квітів: куди подіти посівний матеріал

0
Що робити, якщо взимку проросли цибулини квітів: куди подіти посівний матеріал
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Передчасне проростання цибулинних квітів не така вже й рідкість. Спробуємо розібратися, що робити з майбутніми квітами у розпал зими.

Якщо відкривши коробку із посівним матеріалом квіткових культур, ви виявили там паростки, потрібно бр атися за справу невідкладно.

По-перше, оцініть стан паростків та умови зберігання. Багато хто ховає бульби під ванну, інші в холодильник. Можливо, що паростки проклюнулися через високу температуру та вологість повітря. Аналогічно позначається температурний перепад і яскраве світло.

Наприклад, гладіолуси повинні зберігатися при температурі не вище 10 градусів тепла та вологості 60-70%. Тюльпани сплять при 20 градусах тепла та вологості 70%. Ліліям потрібні умови 5 градусів Цельсія та 70% вологості.

Цибулини проросли: що робити?

1. Найчастіше проростають пізноквітучі культури. Страшного в цьому нічого немає і якщо змінити умови зберігання, можна вплинути на ситуацію. Якщо з’явилися коріння, без паростка, їх можна обрізати, цибулину посушити кілька днів і прибрати на зберігання в прохолодне темне місце.

2. Якщо з’явилися невеликі паростки, то цибулини прибирають у прохолодне та темне місце. Можна покласти в коробку листя м’яти та яблуко, що сповільнить проростання цибулин.

3. Якщо з’явилися коріння та паростки, то цибулини можна присипати землею прямо в контейнері та прибрати в холодильник. Якщо паростки більше 4 см., то змінити ситуацію вже не вийде і квіти краще висадити на вигонку.

попередня статтяЯк на підвіконні виростити комплексне добриво для всіх кімнатних рослин
наступна стаття7 тонкощів приготування смачної фрунчози в домашніх умовах
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я