Як вибрати горщик для домашніх квітів з професійного погляду

0
Горщик для квітів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Підвіконня у квітах — це гарно, коли всі вони ростуть у гарних горщиках. Окрім того, вони мають бути правильно підібрані з огляду на потреби рослин. Чи ви замислювались, що є певні вимоги щодо горщиків чи обирали ті, які сподобались просто за кольором і формою?

Вимоги до горщиків для квітів

Найперше варто відмовитись від тих моделей, в яких не зроблено дренажний отвір. Через це може бути застій вологи у ґрунті, що несе потенційну загрозу для розвитку гнилі. Якщо ви придбали вазон та тільки потім звернули на це увагу, зробіть дренаж самостійно.

Розмір горщика має бути достатній для кореневої системи та потрібного обсягу ґрунту. Не обирайте занадто великі. При пересаджуванні варто брати приблизно на 3-5 см більший від попереднього.

Особливу увагу зверніть на матеріал. Зараз у продажі багато пластикових пропозицій, але краще надати перевагу керамічним або виробам з глини. Пластик не може всотувати зайву вологу, тому є великий ризик переливу. І ще один плюс — кераміка та глина краще захищають від перепадів температур, забезпечуючи кореневу систему достатньою кількістю кисню.

Обирайте правильні горщики, пересаджуйте квіти так, щоб їм було комфортно. Вони будуть завдячувати вам своїм активним ростом, гарною та зеленою кроною, цвітінням. Нехай ваше підвіконня стане найгарнішим.

попередня статтяГотуємо на вечерю карпа у вині – така риба смакує краще, ніж запечена
наступна статтяТакі котлети ви ще не готували – з риби, рису та моркви
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я