Скільки ми переплачуємо за гарні упаковки б’юті-засобів та чи працює дешева косметика

0
Скільки ми переплачуємо за гарні упаковки б'юті-засобів та чи працює дешева косметика
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ви напевно замислювалися, чому в косметичних магазинах можна знайти засоби, що обіцяють один і той же ефект, тільки один з них буде коштувати 200 гривень, а інший – близько 2000 гривень.

Чому? Відповісти на це питання однозначно неможливо, оскільки на кінцеву вартість продукту впливає безліч чинників. З чого складається ціна продукту, скільки ми переплачуємо за гарні упаковки б’юті-засобів та наскільки ефективна дешева косметика – читайте у нашому матеріалі.

Ключові фактори, які безпосередньо пов’язані з підсумковим цінником, – якість інгредієнтів та складність рецептури.

«Наприклад, сироватка з гіалуроновою кислотою може мати у своєму складі як саму кислоту, так і натрій гіалуронату. Кислота, у свою чергу, може бути гідролізованою, може бути низькомолекулярною, а може – високомолекулярною», – розповідає Ганна Шарова, косметичний хімік-технолог.

Кожен із представлених різновидів відрізняється від іншого процесом виробництва (десь він простіший, десь складніше і займає більше часу на виготовлення), що, відповідно, відбивається на ціні. Найефективніша косметика з гіалуроновою кислотою містить кілька форм активної речовини, що дозволяє їй діяти як у глибоких шарах шкіри, так і на її поверхні. За таку багаторівневу дію дійсно доводиться платити у рази більше, ніж за аналогічний засіб з одним видом кислоти.

І все-таки, підсумкова вартість залежить ще від кількох факторів. Один із них — дизайн. Всі ці красиві баночки, вишукані флакони, шпателі, кришечки та коробочки (особливо якщо на них виведено назву люксового бренду) часто становлять половину від кінцевої ціни засобу. Звичайно, ми хочемо, щоб косметика не тільки працювала, а й тішила око, однак за це доведеться заплатити у два, а то й утричі більше.

Показовою стала поява на ринку бренду The Ordinary у 2017 році. Це демократична косметична марка анітрохи не поступається за якістю та кількістю активних інгредієнтів люксу, але при цьому використовує просте лаконічне впакування. Результат – доступна ціна та тисячі задоволених результатом клієнтів.

“Насправді ціна косметики на 100% не пов’язана з її якістю. Все залежить тільки від активного ряду продукту і того, чи витриманий необхідний відсоток введення активу згідно з протоколом ефективності,” – пояснює спеціаліст.

Протокол ефективності рекомендує певну концентрацію активної речовини в косметичному засобі для досягнення бажаного ефекту. Якщо його достатньо – засіб буде працювати, а якщо ні — ефекту чекати не варто, хоч би скільки ви заплатили за засіб.

попередня стаття3 несподівані продукти, в яких міститься глютен
наступна статтяВчені стверджують, що дві чашки кави на день можуть продовжити життя
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я