Як допомогти волоссю пережити зиму та залишатись здоровим

0
Як допомогти волоссю пережити зиму та залишатись здоровим
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Проблеми з волоссям, які приходять разом із холодним сезоном, можуть стати справжнім розчаруванням. Неживе, сухе або занадто жирне, електризоване, ламке і пухке волосся вбиває всіляке бажання піклуватися про свій зовнішній вигляд, і здається, що продукти, які б допомогли вирішити проблему, коштують занадто дорого. Але важкі часи для волосся можуть бути пов’язані не тільки з відсутністю косметичного впливу, але і з неправильною б’юті-рутиною в принципі. Ми вирішили розібратися, як допомогти волоссю пережити зиму і залишатися гарним і здоровим.

Миття голови

Регулярність, з якою необхідно мити голову, залежить від типу шкіри та волосся. Так, наприклад, люди з більш сухою шкірою голови можуть мити волосся рідше, ніж ті, у кого шкіра жирніша. Тим не менш, природні шкірні жири необхідні для зволоження шкіри, особливо це актуально взимку. Тому найкраще утриматися від щоденного миття голови, щоб не зіткнутися із проблемою надмірної сухості шкіри, а, відповідно, і волосся.

Якщо ж у вас негусте волосся, але жирна шкіра, то, зрозуміло, щоденне миття голови для вас – найраціональніший спосіб підтримувати волосся у презентабельному стані. В даному випадку необхідно давати шкірі відпочити, не миючи її хоча б раз чи два рази на тиждень. Якщо ви хочете зберегти здоров’я волосся в зимовий період, то скористайтеся сухим шампунем, так як воно набагато краще бореться з природною жирністю, що дозволяє шкірі залишатися зволоженою, а волосся залишатися чистим довше.

Сухе волосся

Поряд із надмірною жирністю існує ще й проблема сухого волосся, що найчастіше виявляється взимку. Щоб уникнути сухості волосся, використовуйте натуральні олії, які не тільки зволожують шкіру, але й надають волоссю здорового блиску. Олії аргани, соняшника, листя розмарину – відмінне поєднання для зволоження та живлення волосся в холодну пору. Відмінною рисою цих масел є здатність проникати в структуру волосся замість того, щоб просто осідати на корінні, роблячи волосся зволоженим, але не жирним. Також олії запобігають надмірній ламкості волосся, з чим можна зіткнутися не тільки влітку, але і взимку, тому що навряд чи ви станете рідше користуватися феном та іншими інструментами для стайлінгу волосся. Сухе волосся може бути результатом неправильного харчування і нестачі вітамінів, які важко отримати природним шляхом взимку. Необхідно проконсультуватися з лікарем щодо необхідних вашому організму вітамінів і почати приймати їх.

Волосся, яке електризується

Найкраще проблеми з таким типом волосся вирішуються за допомогою силікону. Якщо до цього ви використовували гребінці із пластику, то настав час змінити їх. Ще одним засобом є текстуруючий спрей, який нейтралізує статичний ефект, але, на жаль, спрей не викорінює цю проблему. Є кілька хитрих способів позбутися зайвої статики.

а) Витирайте волосся бавовняним рушником, а перш ніж одягти щось, потріть одяг по бавовняній тканині.

б) Нанесіть захисний спрей на внутрішню поверхню головного убору або капюшона.
Проблема електризації волосся може виникнути через часте миття голови, оскільки необхідні жири, що борються зі статикою, вимиваються водою. Тому для тих, хто страждає від постійно наелектризованого волосся, найкращим рішенням буде мити голову рідше.

Зволоження та очищення

Зволоження – це найважливіше для вашого волосся в холодний період. Але крім шампунів і бальзамів з зволожуючими властивостями, шкірі голови та волосся необхідно очищення, тому не нехтуйте необхідністю придбати скраб. Щоб не викликати подразнення шкіри, оберіть скраб з дрібними частинками або зробіть його самостійно з меленої кави. Незважаючи на те, що в холодну пору року найбільше хочеться прийняти гарячий душ, дуже гаряча вода може спровокувати сухість шкіри голови та волосся. Тому найкраще мити голову в трохи теплій воді, щоб не перегріти волосся, але й не застудитися. Якщо ж ви збираєтеся прийняти гарячий душ або ванну, то подбайте про те, щоб ваше волосся було змащене маслом або закутане в рушник або спеціальну шапочку, що оберігає їх від перегрівання.

Стайлінг

Незважаючи на те, що професійні продукти для волосся рідко беруться до уваги середньостатистичними покупцями, вони несуть свою користь не тільки для стайлінгу, але і для текстурування волосся, що в сукупності з правильним зволоженням та доглядом дає чудовий результат. Наступного разу, думаючи про зачіску, розгляньте варіант придбання професійної косметики або засобів, які дбають не лише про зволоження, а й про текстуру волосся.

попередня статтяТягучі сирні оладки за 15 хвилин на сніданок чи вечерю
наступна статтяХрусткий кляр для будь-якої риби: фішка у крижаній воді
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я