Кора сосни для мульчування: плюси та мінуси

0
Соснова кора для мульчування на городі
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо у вас є можливість використовувати соснову кору для мульчування грядок на городі, варто розібратись в її перевагах та недоліках. Цей матеріал менш популярний, хоча має багато плюсів. Давайте розглянемо детальніше це питання.

Переваги використання соснової кори

Найперше цей матеріал забезпечує стабільну температуру ґрунту. Це має позитивний вплив на кореневу систему рослин. Вони менше страждають від холоду та від спеки, від перепадів температури.

Кора здатна забезпечувати нормальний водний баланс, оскільки затримує зайву вологу. Окрім того, не дає воді застоюватись. Для рослин такий баланс є дуже важливим. Це рятує від посухи та протилежного розвитку гнилі.

Мульчування з соснової кори допомагає привертати увагу дощових хробаків. Вони рихлять землю, що також є позитивним моментов для дачників.

Важливо, що будяки при використанні кори мають менші шанси активно рости. Вони просто не можуть пробитись через шар кори. Не забувайте, що у її складі є фунгіциди. Серед плюсів є також ще один — розвиток корисних грибків, які мають позитивний вплив на кореневу систему.

Мінуси соснової кори

Чи є недоліки — також актуальне питання. Завжди є певні моменти, які можуть вплинути на прийняття рішення. Соснова кора здатна виводити з ґрунту азот. Він необхідний рослинам для нарощування зеленої маси. Тому при використанні кори потрібно пам’ятати про додаткові підживлення.

Серед мінусів також є підвищення кислотності. Якщо рослини погано переносять цей момент, тоді поставтесь з обережністю до застосування. Попередньо перевірте рівень pH. При надмірній кількості використання кори не буде завадою.

Використовувати чи ні цей матеріал для мульчування — залежить від особливостей дачної ділянки та вподобань її власників. Будь-який матеріал та його потенційний вплив мають розглядатись у відповідності до потреб та поставлених задач. На городі все має бути продуманим з точки зору плюсів та мінусів.

попередня статтяЯк швидко приготувати квасолю без замочування: чотири прості способи
наступна статтяПиріг з яблуками з тіста, яке робиться всього за 6 хвилин
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я