Як правильно обрізати орхідею після цвітіння

0
Що робити, якщо засох квітконос орхідеї
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Цвітіння орхідеї може тривати до пів року, але, як у будь-якої квітки, її квітконос починає в’янути. Правильна оцінка стану рослини в цей період та обрізка квітконоса вплинуть надалі на здоров’я орхідеї та тривалість чергового цвітіння.

Подробиці

Після того, як квітконос орхідеї відцвів, він може продовжити свій ріст або засохнути. Квітконос, що засихає, бажано не обрізати відразу, оскільки в цей період рослина стане витягувати з нього всі поживні речовини, що залишилися, які знадобляться для подальшого розвитку орхідеї. Коли квітконос повністю пожовкне або зовсім засохне, його можна відрізати.

Зверніть увагу, коли квітконос буде в’янути, він може змінити з колір не лише на традиційний коричневий чи жовтий, але і на фіолетовий або червоний. Це нормальне явище, яке зовсім не вказує на захворювання рослини.

Обрізання квітконоса саме по собі не гарантує, що наступні квітконоси прокинуться. Так, обрізаний квітконос приблизно рік може залишатися без цвітіння і в результаті засохнути від старості.

Крім того, старі квітконоси нерідко перешкоджають розвитку нових, оскільки всі свої життєві сили орхідея віддає на підтримку перших. Приймаючи рішення не обрізати відцвілий квітконос і сподіваючись дочекатися пробудження нових суцвіть, врахуйте, що ваша рослина повинна мати до утворення дітей певну схильність, наприклад, успадковувати її від орхідей таких видів, як Phalaenopsis cornu-cervi або Phalaenopsis pulchra.

Більшість квітникарів, обрізаючи старий квітконос, зріз не обробляють. Але якщо ви сумніваєтеся в гігієні приміщення або підвіконня, на якому живе орхідея, присипте попелом. Перед тим, як обрізати квітконос, обов’язково продезінфікуйте інструмент.

попередня статтяЩо додати до картоплі, щоб пюре було смачніше
наступна статтяЯк збити вершки без міксера за 3 хвилини
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я