Як врятувати сухе волосся після стресів та морозів, щоб зберегти його здоров’я та красу

Підпишись на нас:

Зима – небезпечний період не тільки для шкіри, а й для волосся. Екстремально низькі температури, сухе від опалення повітря в приміщенні — все це погіршує стан волосся, робить його тьмяним і ламким і позбавляє блиску.

На щастя, ситуацію можна виправити, трохи змінивши підхід до свого догляду. Розповідаємо про основні правила догляду за волоссям у холодний період.

Завжди носіть головний убір

Ігнорування шапки загрожує не тільки постійними застудами, а й активним випадінням волосся. Нагадаємо, що волосяні цибулини у нас одні на все життя: у них виростає, випадає, а потім знову виростає волосся, проте сама цибулина при цьому залишається на місці. Регулярне переохолодження веде до пошкодження та повної смерті цибулини, а значить – волосся з неї рости вже ніколи не буде. Зрозуміло, від морозу страждає не одна, а сотні і навіть тисячі волосяних цибулин, що загрожує дуже серйозними і дуже неприємними наслідками. Тож перша та основна порада — носити головний убір. Якщо не любите шапки – не біда, існує безліч альтернативних варіантів.

Зволожуйте шкіру голови та волосся

Згадайте, скільки різної доглядової косметики ви використовуєте для обличчя? Крім засобів, що очищають, в самий базовий догляд обов’язково входить тонер, пара сироваток і зволожуючий крем. Взаємодія зі шкірою голови, як правило, закінчується шампунем. І дуже дарма, адже здоров’я та зовнішній вигляд волосся багато в чому залежить від його зовнішнього вигляду. Саме тому в зимовий період ми настійно рекомендуємо спеціальні маски для шкіри голови (не плутайте їх з масками для волосся – якщо нанести таку на коріння, волосся лише набуде несвіжого вигляду). Вони глибоко зволожать шкіру голови та захистять від неконтрольованої втрати вологи.

Волосся по всій довжині теж потрібно зволожувати. Для цього варто використовувати кондиціонер після кожного миття, а 2 рази на тиждень інтенсивну маску. Щоб вона добре подіяла, легкими рухами без скручування видаліть надлишки води з чистого волосся і рясно нанесіть маску. Залишіть її на волоссі на 5-10 хвилин і ретельно змийте водою. Після цього обов’язково нанесіть незмивний догляд – олію, сироватку або крем – вони «запечатають» вологу всередині волосся.

По можливості менше гарячого укладання

Захоплюватися гарячим укладанням не рекомендується в будь-яку пору року, проте взимку, коли волосся особливо схильне до сухості та ламкості, використання стайлерів краще звести до мінімуму.

Відмовлятися від фена, звичайно не обов’язково, просто не виставляйте на ньому занадто високу температуру, а також завжди користуйтеся термозахистом. Після укладання можна нанести трохи стайлінгу на олійній основі: він не тільки додасть волоссю блиск, але і утворює на них захисну плівку, яка зменшить шкоду від перепаду температур.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Чому яблуні скидають плоди зеленими: основні причини

Як тільки яблуні відцвітуть і починають зав'язуватися плоди, можна...

Визначено найкращий маринад для кабачків для смаження на мангалі

Коли говорять про мангал, відразу думають про шашлики та...

Великодній подарунок Лесі Никитюк батькам: ведуча показала, що побудувала

Великдень — світле свято, коли треба робити добро та...

Ідея для сніданку за 5 хвилин: сирний кекс в мікрохвильовці

Такий сніданок до кави — ідеальний початок дня. Нічого...

Експерти назвали фрукт, який захищає від старіння й продовжує життя

Манго - екзотичний фрукт, який уповільнює старіння та продовжує...

Названо продукт, який зменшує шорсткий смак супу з червоної сочевиці

З червоної сочевиці дійсно можна приготувати неймовірний обід. Смачно...

Відомий український гуморист Володимир Жогло розповів про розлад розвитку в 3-річного сина Остапа

Володимир Жогло раніше не ділився назагал інформацією про особливості...

Стало відомо про крем-начинку для тортів, яку можна заморожувати на 1 місяць

Кулінари постійно щось вигадують нове та знаходяться у творчому...