Кава, жирна риба та ще три продукти, які допоможуть перемогти хвороби

0
Кава, жирна риба та ще три продукти, які допоможуть перемогти хвороби
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Від мігрені, каміння в жовчному міхурі і навіть випадання волосся можуть допомогти звичні продукти!

Виноградний сік, лосось, чорна кава та свіжі фрукти – ці продукти корисні для здоров’я, так би мовити, самі собою. Але мало хто знає, що їх можна використовуватиме для профілактики деяких захворювань.

Мігрень

Склянка виноградного соку на день допоможе запобігти розвитку мігрені. Справа в тому, що цей напій багатий на вітаміни А і С, які допомагають відновити баланс хімічних речовин у мозку, а також вітаміном В2, який знижує рівень заліза в крові, усуваючи тим самим одну з найпоширеніших причин мігрені.

Сухе волосся та шкіра

Лосось - джерело вітаміну D та жирних кислот Омега-3
Лосось – джерело вітаміну D та жирних кислот Омега-3

Якщо регулярно їсти рибу жирних сортів – наприклад, лосося – можна не лише підтримати здоров’я судин та серця, але й прибрати підвищену сухість шкіри та волосся. Вітамін D та жирні кислоти Омега-3, яких багато в такій рибі, допомагають боротися з лупою та випаданням волосся, а також підтримують природний баланс здорових жирів в організмі.

Повільний метаболізм

Найкращий спосіб розігнати метаболізм – не пропускати сніданок. Найкращий час для першої трапези дня – перші півгодини після пробудження. Нашому організму для повного пробудження потрібна приблизно година, і якщо ми поснідаємо в цей час, їжа буде перетравлюватися повільніше, ми – довше почуватись ситими, а обмін речовин – потихеньку прискориться.

Жовті зуби

Якщо вас не влаштовує колір ваших зубів, додайте у свій щоденний раціон свіжі фрукти та ягоди. Так, полуниця допомагає прибрати жовтий наліт і впоратися від плям від кави та чаю, свіжі яблука стимулюють виділення слини, що діє як природний очисник від плям та зубного нальоту. А кислі фрукти – лимони, апельсини, грейпфрути – допомагають нейтралізувати підвищену кислотність у порожнині рота та захистити зуби від хвороб. Але важливо ретельно полоскати ротову порожнину після кожного вживання фруктів.

Для профілактики утворення каменів у жовчному міхурі

1-2 чашки кави подовжують життя
1-2 чашки кави подовжують життя

Чорна кава корисна навіть для здоров’я жовчного міхура: цей напій стимулює активні скорочення міхура і тим самим заважає дрібним кристалам «злипатися» у великі та небезпечні камені. Так що чим більше кави ви п’єте (в розумних кількостях, звичайно), тим здоровіший ваш жовчний міхур.

попередня статтяЯк вибрати правильну постільну білизну, щоб уникнути проблем зі шкірою
наступна статтяЯк позбутися болю в шиї за допомогою елементарної вправи
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я