Як виростити фінікову пальму: правила, які краще не порушувати

0
Як виростити фінікову пальму
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Фінікова пальма – невибаглива рослина, яка добре росте навіть у тих квітникарів, які мало часу приділяють своєму кімнатному саду.

Однак є правила, які не слід порушувати, якщо ви хочете отримати гарну здорову рослину, яка радуватиме своїм зовнішнім виглядом.

Подробиці

Правило перше: враховуйте вигляд

Існує кілька різновидів фініка. Найчастіше у будинках зустрічається фінік Канарський, оскільки саме його плоди активно продаються у продуктових магазинах. А посадити фінікову кісточку намагаються практично всі. Найчастіше просто з цікавості, а в результаті одержують кімнатну рослину.

Ці пальми в дикій природі досягають 30 метрів у висоту, ростуть досить швидко і незабаром упираються в стелю. Тому їхнє зростання необхідно стримувати.

А ось, наприклад, фінік Робеліна в природних умовах досягає висоти 2-3 метри, а в горщику утворює невисоке пишне деревце. Його зростання слід всіляко заохочувати та стимулювати.

Правило друге: помірний полив

Не можна допускати пересихання земляної грудки. Фінік при нестачі вологи засихає. Ще гірше, якщо рослина регулярно заливається водою. Це призводить до загнивання кореневої системи. Полив має бути регулярним та помірним.

Правило третє: високий горщик

Коріння пальми сягає глибоко в землю, а не розростається вшир. Тому горщик має бути глибоким. Ідеально підходять вузькі високі вазони. Для низькорослих сортів можна вибирати ширші горщики, але вони однаково мають бути глибокими.

Не варто купувати надто великий горщик для високорослої пальми, тому що її зростання треба стримувати.

Правило четверте: родючий ґрунт

Фініки люблять пухкий родючий ґрунт, але не особливо вимогливі. Підійде будь-який універсальний грунт, який можна змішати з торфом і піском або вермікулітом.

Однак слід пам’ятати, що для фініка Канарського краще брати менш родючу землю, щоб він зростав повільніше. А для низькорослих сортів краще брати родючий ґрунт, додати до нього гній чи добрива для листяних рослин пролонгованої дії. Це стимулює зростання.

Правило п’яте: правильні підживлення

Високорослі фініки слід підгодовувати рідше, низькорослі у звичайному режимі, рекомендованому виробником добрив. Це також дозволить контролювати зростання деревини.

У зимовий період (починаючи з листопада) підживлення слід виключити для всіх видів пальм. Відновити підгодівлю треба наприкінці лютого чи на початку березня, коли рослина буде готова розпочати активний розвиток.

Загалом, фінікові пальми добре ростуть за мінімального догляду. Але люблять добре підживлення, гарне освітлення, обприскування водою.

попередня статтяЩо можна зробити за допомогою зубної пасти в господарстві
наступна статтяДля чого багато хто п’є кефір з корицею
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я